Odigra li dobar EURO, mogao bi ostvariti i transfer karijere

Pred reprezentacijom Hrvatske uskoro su novi ispiti na velikom natjecanju. Prvenstvo otvaramo 13. lipnja protiv Engleza, a prije toga odigrat ćemo generalnu probu protiv Belgije.

Od mladih igrača se očekuje da preuzmu veću ulogu nije prijašnjih godina, a to se dosta odnosi i na Dinamove igrače jer bi ovaj Euro mogao bi poslužiti kao odskočna daska za mlade hrvatske nade.

Najviše bi od Dinamovih igrača u hrvatskom dresu mogao profitirati Bruno Petković, a iza njega Dominik Livaković. Hrvatskoj kronično nedostaje pravi ubojica u napadu, a usprkos lošim predstavama u Ligi Nacija, Petković je najbolji napadač na kojeg se Dalić može osloniti.

Petković je sposoban zadržati loptu dok se ne priključe suigrači, uposliti igrača dobrim dodavanjem te se i sam osloboditi driblingom. Nebrojeno puta je to pokazao u Dinamu, ali i reprezentaciji kada bi se spuštao po loptu do centra, a onda u maniri ‘desetke’ predriblao dvojicu i stvorio višak. Vjerujemo kako mu motivacije neće faliti jer je svjestan da je Europsko prvenstvo najveća pozornica za pokazati svoje nogometno umijeće.

Petković je ove sezone za Dinamo upisao 42 nastupa u svim natjecanjima te je postigao 14 pogodaka, a tome je pridodao i 11 asistencija.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI