Oglasio se Dalić nakon poraza od Engleske: “Naša realnost je prolazak grupe i onda da korak po korak u nokaut fazi damo sve od sebe”

Damir Krajac/CROPIX

Hrvatska nogometna reprezentacija u nedjelju je odigrala prvu utakmicu Europskog prvenstva protiv Engleske na Wembleyu te je naša reprezentacija upisala poraz od 1:0. Strijelac je bio Sterling, a izbornik Zlatko Dalić osvrnuo se na tu utakmicu i kakvi su planovi za Češku.

“Nećemo puno pokvariti atmosferu. Izgubili smo od jednog od favorita Eura. Bit ćemo, nadam se, u boljem stanju. Nismo bilo dovoljno kvalitetni, dovoljno dobri za pobjedu. Da ćemo izdržati pritisak i onda ući u ravnopravnu utakmicu. Utakmicu kakva je i bila do one greške gdje smo kasnili svi za pola koraka i primili gol. Nismo bili dobri za pobjedu, ali niti puno lošiji od Engleza. Svjestan sam i potpuno mi je jasno da nismo dobri prema naprijed. Fali nam više akcija, više dubine i ulazaka u prostor. To je problem kojeg sam svjestan, moramo ga riješiti, a ako ga ne riješimo – neće biti dobro. Taktički smo odigrali jako dobru utakmicu. Engleze smo sveli na dva udarca prema golu”, rekao je.

Upitan je o tome da li je trenutalnu snagu poremetilo srebro iz Rusije.

“Nismo realni. Sve gledamo drugačije nego drugi. Ne mogu shvatiti da bi se mogao raditi veliki problem od ovog poraza. Nismo bili podređeni, loši i na streljani. Samo nam, ponavljam, fali ta igra prema naprijed. Naša realnost je prolazak grupe i onda da korak po korak u nokaut fazi damo sve od sebe. To ću smatrati uspjehom. Pokušali smo, ali nismo bili dobri da pobijedimo Engleze”, izjavio je Zlatko Dalić.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI