ONI MU NE MOGU OPROSTITI NI NAKON ŠTO NAS JE NAPUSTIO! Za cijeli svijet bio je ‘Božja ruka’, ali za njih je ostao varalica

Iako se cijeli svijet nadao kako će Maradona još jednom uspjeti prevariti smrt i nekako se oporaviti od zadnje operacije, na žalost svih ljubitelja nogometa ‘mali zeleni’ nije dobio i ovu bitku.

‘Na žalost svih’ je možda malo optimistično za reći pošto postoji jedna nacija koja, koliko god Maradona bio genijalan, njemu nikada neće moći oprostiti ono što im je napravio.

Pogađate – to su Englezi!

Za razliku od većine svjetskih medija, jedino što spominju naslovnice u Engleskoj je bolna ‘Božja ruka‘ iz četvrtfinala svjetskog prvenstva 1986. kada je Armando s dva nevjerojatna gola potopio Engleze i kasnije odveo Argentinu do naslova svjetskih prvaka.

Tako većina naslovnica počinje s igrom riječi kako je Maradona sada u Božjim rukama, naravno aludirajući na spomenuti gol i njegovu legendarnu izjavu kako je gol postigao uz pomoć ‘Božje ruke’.



Ipak, svi se mediji u Engleskoj od njega opraštaju i na dostojan način, ne oduzimajući mu od njegove veličine, ali Božja ruka ostat će trn u oku Englezima dok je nogometne igre.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI