ONO ŠTO JE NAPRAVIO S DINAMOM DUGO ĆE SE PAMTITI! Plavi se dirljivo oprostili od Herr Otta

Hrvatski trener Otto Barić, koji je u nedjelju umro u 88. godini, vodio je Dinamo samo u jednoj sezoni, ali i to mu je bilo dovoljno za dva trofeja.

Naslov prvaka osigurao je čak četiri kola prije kraja natjecanja, a ubrzo potom osvojio je i Kup zaokruživši dvostruku krunu.

“Nećemo ga pamtiti samo po onoj znamenitoj trenerskoj sintagmi ‘trebaju nam još dvojica igrača’, pamtit ćemo po velikoj ljubavi prema Dinamu i nogometu, po snažnoj i neskrivenoj emociji s kojom je govorio o plavoj boji, o gradu Zagrebu, o svojim dječačkim danima u Građanskom, o silnoj želji da ga trenerski put napokon dovede na maksimirsku klupu, pamtit ćemo ga, naposljetku, po tada rekordnoj sezoni i dvostrukoj kruni”, poručili su iz Dinama.

Plave je u obranu naslova poveo u ljeto 1996. godine i odmah upisao rekord. Pod Barićevim vodstvom, Dinamo je osvojio naslov s 21 bodom više od drugoplasiranoga Hajduka. I to uz dojmljivih 90 postignutih pogodaka što je u prosjeku bilo točno tri po utakmici. Gol-razlika bila je 90:23.

U 30 prvenstvenih utakmica upisao je 26 pobjeda i tek tri remija i jedan poraz, i to na svom terenu protiv Mladosti 127. iz Suhopolja.



Nakon osvojene dvostruke krune napustio je Zagreb. Odstupio je dan nakon pobjede protiv riječkog Orijenta s 3:2 u zadnjem prvenstvenom kolu. Nakon Maksimira preselio je u turski Fenerbahče, a u Dinamo se vratio ujesen 2004. godine gdje je nakratko preuzeo ulogu sportskog direktora.

“GNK Dinamo ovom prilikom izražava duboku sućut obitelji i prijateljima našega Otte Barića. Drago Otto, neka Vam je vječna slava i hvala,” poručili su iz Maksimira.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI