OPROŠTAJ OD MARADONE: Bujica emocija protiv Rijeke nije se svidjela svima

Napulj se u večeri u kojoj je njegov Napoli s 2:0 bio jači od Rijeke u Europskoj ligi na emotivan i tradicionalno južnjački ‘vruć’ način oprostio od Diega Maradone. Argentinska legenda ostavila je veliki trag u Napolijevom dresu, a iako je s druge strane bila Rijeka, svi su mislili o njemu.

Pristup u kojem su igrači i trener Gennaro Gattuso htjeli dati svoj maksimum i slaviti za Maradonu bio je u prvom planu nakon utakmice. Glavni naglasak na taj aspekt je u svojem izvještaju poslije Napolijeve pobjede imala i La Gazzetta dello Sport, opisujući scene u kojima se na napuljskom stadionu slavio argentinski velikan.

‘Ne, to nije mogla biti utakmica kao i svaka druga. Na to su bili upozoreni i igrači Rijeke. Napulj je veliko srce koje kuca za Diega, a stadion je samo skupio odjek koji je dolazio izvana’, piše talijanski sportski list, misleći na okupljanje Napolijevih navijača koji nisu mogli na tribine, ali bili su zajedno ispred stadiona i odali su počast legendi.

Unutar stadiona, klub se od Maradone oprostio pjesmom i njegovim likom na velikom semaforu dok je trajala minuta šutnje, a tu su bile i ‘desetke’ s njegovim imenom u kojima je uoči utakmice bila cijela momčad. Rijeka je pala u drugi plan, ali Gazzetta piše da je Napoli ipak napravio dovoljno za pobjedu koja nije inspirirala, ali tu je ostvareni cilj prije utakmice protiv Rome u Serie A.

Oproštaj Napolijevih navijača od Maradone bio je emotivan, ali lokalni portal Fanpage.it skrenuo je pažnju i na aspekt priče koji je bio zabrinjavajuć.



Rijeke ljudi koje su se okupile ispred stadiona povećale su opasnost od širenja koronavirusa, a portal s napuljskog područja istaknuo je da je to osobito opasno s obzirom na to da je studeni i ranije donio porast broja zaraženih i umrlih.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI