OSTAJU MEĐU ELITOM: Hrvatska bizarnom pogreškom izgubila od Portugala

Reprezentacija Portugala pobijedila je na splitskom Poljudu u okviru šestog, posljednjeg kola Lige nacija reprezentaciju Hrvatske rezultatom 3:2 te se tako donekle iskupila za nedavni poraz od Francuske na domaćem terenu.

U prvom poluvremenu obje su ekipe imale nekoliko dobrih prilika za postizanje gola, ali najspretniji je bio samo Kovačić koji je iz drugog pokušaja uspio matirati golmana za vodstvo Hrvatske. Ujedno je 1:0 bio i rezultat prvog poluvremena.

Samo što se krenulo sa centra u nastavku počinju veliki problemi za Hrvatsku. Nakon žestokog starta nad Ronaldom, Rog je dobio drugi žuti karton pa su domaći gotovo čitavo poluvrijeme igrali s igračem manje.

Već u narednom napadu Portugal dolazi do izjednačenja. Nakon gužve u šesnaestercu Dias šalje povratnu loptu u peterac gdje se odlično snalazi Semedo i poravnava rezultat.

Osam minuta kasnije potpuni preokret. Jota je sjajno probio po lijevoj strani i onda uposlio Joaa Felixa koji uz dosta sreće postiže gol za 1:2.



Serija golova zaokružena je pet minuta kasnije kada Hrvati ipak dolaze do izjednačenja. Bila je to duga akcija, a na kraju je Vlašić iz šesnaesterca odigrao povratnu loptu sjajnom Kovačiću koji iz daljine postiže pogodak za 2:2.

Portugal je očekivano imao veći posjed lopte do kraja meča, propustili su i nekoliko dobrih prilika, a do pobjede su došli u 91. minuti kada nespretnom Livakoviću bizarno ispada lopta, a odlični Dias je posprema u mrežu za konačnih 2:3.

Portugal i Hrvatska zadržali su svoje pozicije na tablici grupe 3 Lige A. Portugal je Ligu nacija okončao na drugom mjestu s tri boda manje od lidera Francuske, dok je Hrvatska na trećoj poziciji s istim brojem bodova kao i četvrtoplasirana Švedska, ali s boljom gol-razlikom.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI