OVO SE NE PAMTI: Hansi Flick ima priliku ući u povijest! Impresivan podatak koji će sve reći

Nogometaši minhenskog Bayerna sinoć su osvojili još jedan trofej u 202o godini. Slavili su u njemačkom Superkupu protiv najvećrg rivala Borussie Dortmund s 3:2. Bavarcima je to ukupno peti trofej ove kalendarske godine, nedavno su osvojili i Europski superkup slavljem protiv Seville, a prije toga su uzeli duplu njemačku krunu i kao najveću nagradu trofej pobjednika Lige prvala u finalu protiv PSG-a u Lisabonu.

Hansi Flick trener Bavaraca već sad je ušao u povijest bavarskog velikana, no do kraja godine ima prliku ući i u anale i ostati zapisan u povijesne knjige nogometa.

A kad se sjetimo da do prije godinu dana nitko nije ni znao tko je i što je Hansi Flick, čak su se i ljudi i navijači pitali tko je to naslijedio našeg Niku Kovača na klupi Bayerna. No Hansi je svojim radom i vizijom od Bavaraca napravo pravi nogometni stroj, koji je gdje god se pojavio oduševio svojim izvedbama. Impresivno je i to da je Ligu prvaka osvojio sa svih 11 pobjeda uz sjajne izvedbe na terenu a u kojima je svoj obol dao i naš Ivan Perišić.

A zašto smo spomenuli da Flick i Bayern imaju priliku ispisati povijest? Vratiti ćemo se u 2009. godinu u kojoj je Barcelona prevođena Messijem Iniestom, Xavijem i društvom ušla u nogometnu povijest.

S klupe ih je vodio sadašnji trener Manchester Citya Pep Guardiola. I njemu je kao i Flicku u Bayernu to bila premijerna sezona na klupi Barcelone.



Tadašnja Barcelona naime, za koju kažu da je i najbolja momčad u povijesti nogometa stigla je do nezabilježenog pothvata, osvojila je prevođena čarobnjakom Messijem šest velikih trofeja u  jednoj kalendarskoj godini. Uz domaće prvenstvo, kup i Ligu prvaka tog su ljeta osvojili i španjolski i europski Superkup te krajem godine i Svjetsko klupsko prvenstvo.

Pep Guardiola se upisao u povijest, a slično može postići i Flick kojemu za ponavljanje tog grandioznog uspjeha kolege mu Guardiole i njegove Barcelone nedostaje još samo da osvoje Fifa Svjetsko klupsko prvenstvo. Bavarski div time bi stao uz bok Barceloni a Hansi Flick bi osigurao svoje ime u povijesti svjetskog nogometa.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI