OVO SU BILE ZADNJE MARADONINE RIJEČI! S nećakom je proveo posljednje sate i više se nije vratio

Legenda argentinskog nogometa u srijedu je pretrpila srčani udar u svom domu samo dva tjedna nakon što je pušten iz bolnice nakon operacije zbog krvarenja na mozgu.

Posljednje riječi Diega Maradone prije nego što je umro bile su: “Osjećam se loše“, a pojavile su se sinoć dok se nogometni svijet bio u šoku saznavši za njegovu smrt.

U srijedu ujutro, Maradona je sišao na doručak izgledajući blijed i žaleći se da mu je hladno.

‘Me siento mal’, rekao je svom nećaku “Osjećam se loše” prije nego što se vratio u krevet u svojoj vili u Buenos Airesu.

Nešto prije podneva medicinska sestra otkrila je Maradonu i nazvala pomoć, ali bio je mrtav prije nego što su bolničari stigli.



Maradona je osvojio Svjetsko prvenstvo s Argentinom 1986. godine, a u Napulju je prekinuo nogometnu dominaciju talijanskog sjevera.

Poznat po svojoj igračkoj sposobnosti koja je oduzimala dah, Maradonin divlji život izvan terena bio je jednako zloglasan; druženje s mafijom u Napulju, serijsko ženskarenje i smrtonosna ovisnost o alkoholu i kokainu.

Tri dana žalosti proglasio je argentinski predsjednik Alberto Fernandez.

“Odveo si nas na vrh svijeta. Neizmjerno si nas usrećio. Bio si najveći od svih”, tweetao je predsjednik. “Hvala što postojiš, Diego. Nedostajat ćeš nam cijeli život.”

Tisuće ožalošćenih slilo se na ulice Buenos Airesa i Napulja u Italiji u čast Maradoni dok su stadioni širom Europe utihnuli uoči mečeva Lige prvaka u srijedu navečer.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI