Perez tvrdi kako se nogomet u Europi promijenio! Može se li onda osnovati i Balkanska liga?

Predsjednik Real Madrida Florentino Perez postavljen je kao čelna osoba za novoosnovanu Superligu koja trenutačno broji 12 klubova, ali im je cilj proširiti se na 20 momčadi sveukupno.

Superliga bi tako bila konkurentna Ligi prvaka, a sam predsjednik UEFA-e Čeferin izjavio je kako bi igrači mogli dobiti zabranu igranja za reprezentaciju u tom slučaju.

“Zašto nestalni sudionici ne bi mogli osvojiti Ligu prvaka? Mogu se boriti za jedno od tih pet mjesta. Nešto bi moglo uslijediti iz ovoga. Druga liga ili nešto slično”, komentirao je Perez.

Također je izdvojio kako nogometna organizacija mora razumjeti kako se nogomet u europskim okvirima promijenio te da postoje oni koji žele drukčija natjecanja.

Izdvojio je i načuo kako Skandinavci žele svoje natjecanje, na Balkanu isto tako.



“Žele promjenu jer bismo umrli u ovoj trenutnoj situaciji”, izjavio je Perez.

Podsjetimo, ideja regionalne lige na području bivše Jugoslavije stara je priča koja se svako malo zna aktivirati. Još uvijek nije došlo do nikakve realizacije ili sastanka čelnika nogometnih saveza da bi se uopće započela razvijati ideja.

Sama zamisao je dobra i ima uporišta, ali organiziranje takvih utakmica i sigurnost na istima, dovodi u pitanje čitav koncept organizacije. U svim ostalim sportovima kao što je košarka, rukomet i vaterpolo odavno postaju regionalna natjecanja kako bi se poboljšala konkurencija između momčadi, ali igranje nogometnih utakmica s punim stadionima bilo bi jako zahtjevno osigurati.

Naravno trenutačno pandemija koronavirusa preventira bilo kakvo prisustvo navijača na tribinama, ali prvo je trebalo dosada sve realizirati za “zelenim stolom” kako bi se moglo npr. sljedeću sezonu krenulo u igranje.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI