PERPETUM MOBILE, RONALDO RUŠI GRANICE: Na putu do beskonačnosti stoji mu samo legendarni brk!

facebook

Cristiano Ronaldo sinoć se po tko zna koji put upisao u nogometnu povijest. Nakon kratkog izbivanja ponovno se vratio onome što radi najbolje – zabijanju golova.

Najbolji portugalski strijelac propustio je utakmicu prvog kola Lige nacije protiv Hrvatske zbog otekline na nozi a sudeći po nastupu protiv Švedske, mini odmor mu je godio.

Nogometaš Juventusa podvig je ostvario u Solni, predgrađu Stockholma, na istom stadionu na kojem je prije sedam godina igrao simultanku protiv Ibrahimovića, bilo je 3:2 za Portugal, odnosno 3:2 za Ronalda protiv Ibrahimovića.

Portugal je ovoga puta slavio u utakmici 2. kola Lige nacija zahvaljujući dvama pogocima svog najboljeg nogometaša, čime je Ronaldo postao tek drugi nogometaš u povijesti koji je na međunarodnim susretima postigao 100 ili više golova za svoju reprezentaciju!

Prvo mjesto drži legendarni iranski brk Ali Daei koji je skupio 109 pogodaka za svoju nacionalnu vrstu a Ronaldo ih ima 101. Od aktivnih nogometaša nikoga nema na vidiku, a ako nastavi ovim tempom izvjesno je da će portugalski stroj za golove uskoro postati nogometaš s najviše pogodaka u međunarodnim natjecanjima.



Iza Ronalda davno je umirovljeni Mađar Ferenc Puškaš (84), slijede Godfrey Chitalu (79) iz Zambije, Hussein Saeed (78) iz Irana i Pele (77) za kojeg ne treba napominjati odakle dolazi.

Pogoci kojima je Ronaldo ujedno postao jedini europski nogometaš sa sto ili više pogodaka u međunarodnim susretima nisu bili ništa manje spektakularni od samog postignuća portugalskog velemajstora.

Prvi pogodak pao je iz sjajnog slobodnog udarca na samom kraju prvog poluvremena. Švedski golman morao je ponovno po loptu u mrežu u 72. minuti. Ronaldo je ovoga puta odapeo još jedan snažan i precizan udarac izvan kaznenog prostora a pogotke je proslavio u svom prepoznatljivom stilu.

Na kraju je dao i vrckast komentar za medije.

“Kada igram u gostima volim da mi zvižde jer mi to daje snagu. Zato su mi nedostajali protivnički navijači, ali zdravlje je važnije od svega i ako zbog korone ne smijemo igrati pred gledateljima, onda to nažalost tako mora biti.”

Ronaldovim postignućem bio je oduševljen i legendarni Brazilac Roberto Carlos, koji je svoje najbolje nogometaške dane dao Real Madridu. On je objavio video u kojem ozarena lica poručuje Ronaldu da je njegov uspjeh više nego zaslužen, te da nas nastavi uveseljavati.

Iako je Portugalac debelo zagazio u četvrto desetljeće (35), njegova biološka dob je po nekima na razini 20- godišnjaka, sve zahvaljujući fanatičnoj posvečenosti treninzima i zdravom načinu životu. Teško je zamisliti da će Ronaldo stati sada kada je toliko blizu još jednog vanserijskog rekorda. Od Ali Daeija ga sada dijeli samo osam pogodaka, a sigurno je da će mu ovaj uspjeh poslužiti kao podstrijeh da nastavi dalje. Možda do kraja karijere pridobije još pokoju neodlučnu dušu koji se u debati o “najboljem ikad” premišlja između njega i čarobnjaka iz Rosarija.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI