POBJESNIO NAKON POBJEDE: ‘Ako mi netko to ponovno spomene, ‘puknut’ ću do kraja!’

Izvor: Liverpoolfc.com

Jürgen Klopp je u nedjelju navečer s Liverpoolom slavio uvjerljivu pobjedu u devetom kolu engleskog Premiershipa. Gostujući Leicester City otišao je s Anfielda s porazom s 3:0, no unatoč toj pobjedi, Nijemac na Liverpoolovoj klupi bio je ljut u svojem osvrtu na učinak svoje momčadi nakon utakmice.

Kloppa brine sve više ozljeda u napornom ritmu u kojem se utakmice nižu jedna za drugom, a poslije pobjede nad Leicesterom ponovno je upozorio na problem na koji je skretao pozornost i ranije.

Njemački trener i dalje ne razumije zbog čega u engleskom prvenstvu nije dozvoljeno pet izmjena tijekom utakmice, što je bilo na snazi u završnici prošle sezone, ali ne i u novoj.

‘Sve izmjene koje mogu obaviti trebamo ostaviti za kasnu fazu utakmice jer moram računati na to da će se netko ozlijediti. Ako nekoga zamijenim ranije, a netko drugi potom mora iz igre zbog ozljede mišića, događa se da završavamo utakmicu s devetoricom na terenu’, opisao je Klopp.

‘Ako ćemo nastaviti igrati utakmice u srijedu i potom u subotu u terminu od 12:30 sati, tako nećemo moći dočekati kraj sezone s 11 igrača – neće moći ni nitko drugi iz vrha, nijedna od prvih šest ili sedam momčadi na ljestvici’, nastavio je njemački trener.



Klopp je istaknuo da ovo nije samo Liverpoolov problem i da se ne buni isključivo zbog svoje momčadi.

‘Govorim o svim igračima koji se muče. Priča se o rotacijama, ali s kime? Mogli bismo rotirati u napadu, ali u ostalim dijelovima momčadi su samo klinci’, upozorio je trener kluba s Anfielda.

Opisujući koliko je problem velik, Klopp je dodao da ne razumije zbog čega se uvijek sluša želje televizijskih kuća koje diktiraju termine utakmica i utječu na ubitačan ritam igranja. Istaknuo je da ga više ne zanimaju argumenti o televizijskim pravima koja se uvijek spominju u ovakvim situacijama.

‘Ako mi netko to ponovno spomene, ‘puknut’ ću do kraja. Ovo je COVID sezona, svi se moramo prilagoditi’, nastavio je njemački trener, ističući da je širenje koronavirusa promijenilo sve.

‘Biste li mogli vjerovati da ćemo tu stajati s maskama na licu i da se nećemo smjeti približiti jedni drugima? No, takva je situacija, sve se promijenilo, a televizijske kuće unatoč tome guraju argumente da se nešto mora zadržati na starom jer je kod njih takva situacija. Što to znači? Sve se promijenilo, cijeli svijet se promijenio, to je toliko jednostavno’, zaključio je ljuti Klopp.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI