PORTUGALCI SE RASPUCALI UOČI VATRENIH! Francuzi neugodno iznenadili kod kuće

Šest dana prije nego će se na Poljudu sresti s Hrvatskom u europskoj Ligi nacija, reprezentativci Portugala proslavili su očekivanu i dominantnu pobjedu u prijateljskoj utakmici protiv Andore. Portugalci su kod kuće slavili sa 7:0, a važna vijest za njih bit će i što je u svojem elementu bio Cristiano Ronaldo, koji se brzo oporavio nakon ozljede gležnja u nastupu za Juventus tijekom vikenda.

Ronaldo je počeo utakmicu na klupi i ušao je na početku prvog poluvremena, a u svojem vremenu na terenu stigao je pokazati koliko znači Portugalu. U 56. minuti asistirao je Renatu Sanchesu za treći gol na utakmici, a u 85. je zabio i sam, za portugalskih 6:0.

Preostali strijelci bili su Neto (8′), Paulinho (29′, 61′) i Joao Felix (88′), a tu je bio i autogol Garcije u 76. minuti.

Nizozemska i Španjolska su u zvučnoj utakmici odigrali bez pobjednika, 1:1. Gosti su zabili prvi, strijelac je bio Sergio Canales (19′), a Nizozemcima je u drugom poluvremenu izjednačenje donio Donny van de Beek (47′).

Belgija je uz preokret stigla do 2:1 protiv Švicarske za koju je Mario Gavranović igrao do 63. minute.



Za Švicarce je zabio Admir Mehmedi (12′), a Belgiju je u nastavku razveselio dvostruki strijelac Michy Batshuayi (49′, 70′).

Italija i Njemačka ubilježili su očekivane pobjede kod kuće.

Nijemcima je pritom bilo teže. Proslavili su 1:0 protiv Češke, jednog od hrvatskih protivnika na Europskom prvenstvu koje nas čeka sljedećeg ljeta, a jedini gol na utakmici potpisao je Gian-Luca Waldschmidt (13′).

Talijani se nisu dali iznenaditi protiv Estonije, koju su nadigrali s 4:0. U uvjerljivoj pobjedi strijelci su bili Grifo (14′, 75′ – 11 m), Bernardeschi (27′) i Orsolini (86′).

Slovenija je s Matjažom Kekom na klupi odigrala bez golova protiv Azerbajdžana, Poljaci su kod kuće s 2:0 svladali Ukrajinu, a Austrija je bila uvjerljiva u gostima, s 3:0 protiv Luksemburga.

Svjetski prvaci Francuzi kod kuće su neočekivano izgubili od Finske 0:2.

Poveli su preko Forssa u 28. minuti, da bi konačan rezultat samo tri minute kasnije postavio Valakari.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI