Preminuo je legendarni nogometaš Dinama Krasnodar Rora

Legendarni član Dinamove generacije koja je osvojila Kup velesajamskih gradova, Krasnodar Rora, preminuo je u 76. godini života, javljaju iz zagrebačkog kluba.

Slavni Dinamov igrač Krasnodar Rora od 1964.-1973. nogomet je zaigrao u Šibeniku od 1962.-1964., a nakon Dinama igra u Standard Liege, AS Nancy Lorraine i FC Haguenau. Za Jugoslaviju je nastupio pet puta.

Šokantna je vijest uslijedila dva dana nakon što se Rora na komemoraciji na stadionu Maksimir emotivnim govorom oprostio od svojega nekadašnjeg kapetana i suigrača, Slavena Zambate. Oproštajne je riječi uputio i na samom ispraćaju.

“Rora nas je iznenada napustio u četvrtak u ranim jutarmjim satima, a pamtit ćemo ga kao jednoga od najvećih Dinamovih igrača svih vremena, popularno lijevo krilo koje je u 10 godina provedenih u plavome dresu upisao 459 utakmica uz 90 postignutih pogodaka.

Rođen je 23. ožujka 1945. godine na Visu, a odrastao u Šibeniku. Prve je nogometne korake načinio sa 14 godina na šibenskim poljanama i to baš u “nogometnom kvartu“ – Šubićevcu. U Dinamo je došao 1964. godine gdje je naslijedio dres s brojem 11 kojega nije ispuštao cijelo desetljeće.



Kasnije je nastupao za belgijski Standard, a potom za francuski Nancy gdje je igrao zajedno s legendom francuskoga i svjetskog nogometa, Michelom Platinijem. Štoviše, i sam ja Platini, prilikom svojedobnoga posjeta HNS-u, istaknuo: “Ne bih postao onakav igrač da nakon treninga nisam ostajao dodatno raditi s Rorom.“

Nakon igračke je karijere Rora bio trener u Dinamovoj nogometnoj školi, obnašao je i funkciju asistenta glavnoga trenera, a kao stručni se komentator isticao i u novinarskom poslu.

Termin komemoracije i ispraćaja obznanit ćemo naknadno, a GNK Dinamo ovom prilikom izražava duboku sućut obitelji i prijateljima našega Krasnodara”, priopćili su iz Dinama.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI