RIJEKA KAO BUJICA PROHUJALA MAKSIMIROM: Na brzinu zabila dva gola iz dva školska protunapada!

Ipak je to iznenađenje, uvijek je iznenađenje kad u hrvatskom prvenstvu Dinamo izgubi na svom terenu. Sad mu je mjeru uzela Rijeka u sjajnoj utakmici, bilo je fino gledati brojne kvalitetne igrače kako daju zadnje napore snage, što je utakmici dalo pravi ritam i bezbroj zanimljivih okršaja i događanja.

U toj brzoj izmjeni situacija spretnija je bila Rijeka, čak i pripremljenija. S dva protuudara Rijeka je torpedirala Dinamov brod, a moglo je biti drugačije da je kod 0-0 Petković iskoristio najstrožu  kaznu. Opet, ne može se reći da nije uživao baš svatko tko je gledao utakmicu ispred televizora.

Vele da je nogometna utakmica silno zanimljiva kad ima ritam. Upravo su u pravom ritmu odigrali derbi utakmicu Dinamo i Rijeka na Maksimiru.  Naposljetku, Rijeka je kao gost slavila, a mogao je slaviti i Dinamo, čak je možda i  bio bliži tome.  Jer, pravo je čudo kako u prvome poluvremenu nije bilo golova, a stvoren je niz šansi, većina Dinamovih. Opet, i Rijeka je prijetila, tako da je utakmica od samog početka bila zanimljiva. Zbog ritma, napadi su se redali s jedne i druge strane. I svatko tko je gledao ovo nadmetanje mogao je nakon prvih 45 minuta zaključiti kako je bilo zanimljivo makar nije bilo golova.

Onda je u nastavku sve prsnulo.

Dinamo je bio bolji, dobio i jedanaesterac nakon prekršaja Štefulja nad Kastratijem. Hladnokrvno je lopti i najstrožoj kazni pristupio Petković. No, na vratima je već bio dobro ugrijan Nevjestić, koji je već obranio mnoge Dinamove šanse. I tako pun samopouzdanja  sjajno iz kuta izvadio dobro upućen Petkovićev udarac. Taj događaj bio je znak prevrata u utakmici. Rijeka je na brzinu  zabila dva gola iz dva školska protunapada, koje je zaista lijepo više puta pogledati. Očito slovenski trener Rožman radi sjajan posao u Rijeci. I prava je žalost što na ovako dobroj utakmici nije bilo publike.



Dakle, kombinacija Menala na krilu i Lončara u 66. minuti dala je vodstvo Rijeci, a pet minuta prethodni strijelac Lončar pobjegao je Dinamovoj obrani, našao Andrijaševića i Dinamo je priznao kapitulaciju. Rijeka je silovitim protuudarima, kao vojska predvođena sjajnim generalom matirala jakog protivnika koji je bio blizu pobjede, no nije pobijedio zbog svoje nepreciznosti.  Zato je nogomet zanimljiv, zato je najpopularnija igra na svijetu. Dinamo je sad to osjetio na svojoj koži, kao što se i Rijeka zbog tog pravila osladila i trijumfirala.

Dinamo se malo zakomplicirala situacija na vrhu, s utakmicom manje Dinamo ima isti broj bodova kao Osijek. Rijeka plaća ceh nespretnom startu prvenstva, ali čvrsto drži četvrtu poziciju.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI