ŠAMAR UEFA-i: Najbogatiji europski klubovi osnovali svoje natjecanje! Mijenjali se europski nogomet kakav znamo?

foto: UEFA.com

Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United, AC Milan, Inter, Juventus, Real Madrid, Atletico Madrid i Barcelona.

Ovo su klubovi koji su zajednički priopćenjem potvrdili ono što su u europskoj krovnoj organizaciji strahovali – osnivanje vlastite Super lige.

Vijest odjeknula poput groma iz vedrog neba. Od ranije je poznato da se špekuliralo o ovakvim navodima, bilo je prijedloga UEFA-i da sami naprave svoju verziju gdje će biti najbolji klubovi (čitaj najbogatiji).

Očito je dosadilo najvećim klubovima Europe da se bore u natjecanjima gdje će putovati i na određena egzotična putovanja, ali i igrati protiv nedovoljno jakih klubova.

Nije se dugo čekalo na odgovor europske krovne organizacije koja je oštro reagirala na ovo vijest.“Želimo ponoviti kako će UEFA, engleski FA, španjolski nogometni savez, talijanski savez, ali i FIFA ostati ujedinjeni da zaustavimo ovaj ciničan projekt. Ovo se temelji na vlastitim interesima nekolicine klubova u trenutku kada trebamo solidarnost”, priopćeno je iz UEFA-e.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI