STIGLA VIJEST KOJU SU SVI ČEKALI: Klopp i navijači Liverpoola su to željeli čuti!

Sve je još više poraslo činenjicom da Engleski nogometni savez uopće nije kaznio Pickforda zbog tog starta koji je stopera Liverpolla Virgila Van Dijka koštao teške ozljede.

No jučer je stigla vijest koja će barem donekle razveseliti navijače Liverpoola.

Naime Premier League je objavila da do daljnjega sa dužnosti VAR suca miče Davida Cootea po prvi nakon ove sezone upravo nakon odluka VAR-a u Merseyside derbiju koje su izazavale burne reakcije a posebno je ljutito reagirao Klopp. Coote se kao VAR sudac našao pod teškom paljbom i kritikama, a uz start Pickforda utakmicu je obikježio i nepriznati gol Hendersona u posljednjim minutama utakmice koji je također diskutabilno poništen.

Cooteu se na teret stavlja što unatoč tome što je akcija kod ozljede Van Dijka prekinuta zbog zaleđa nije kao VAR sudac reagirao kaznio Pickforda za njegov opasni start kojim je Van Dijku teško ozlijeđen ligament koljena. Povlači se pitanje i oko mogućeg jedanesterca nakon toga starta.

‘Bila je to ljudska pogreška i jedino što možemo je ispričati se. Ako nije bilo osnove za najstrožu kaznu a dosuđeno je zaleđe, Pickford je trebao biti isključen, ništa se drugo ne može više reći’ kazali su u Savezu.



Coote će tako u nedjelju biti četvrti sudac na utakmici West Hama i Manchester Citya. No sumnjamo da će to previše utješiti navijače Liverpoola koji su ostali bez stupa obrane svoje momčadi i daljnjih problema u ostatku sezone jer Van Dijka će biti teško nadomjestiti tko god da zaigra na njegovoj poziciji.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI