Transfer koji je probudio HNL: Hoće li nakon 20 godina stići na Maksimir još jedan Japanac?

Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Zagrebački Dinamo iza sebe ima sezonu iz snova. Otišli su daleko u Europskoj ligi te su na “mišiće” ispali od Villareala, osvojili su Kup Hrvatske te naslov prvaka Hrvatske.

Kako bi mogli održati kontinuitet dobrih igara i za sljedeću godinu, Dinamo Zagreb se navodno raspitivao o budućnosti napadača Osijeka Ramona Miereza, koji briljira ove sezone u HNL-u, ali se Osijek dobro osigurao kada je s Alavesom dogovorio na posudbu s pravom na otkup, pa će tako Argentinac gotovo sigurno ostati u gradu na Dravi.

Osim njega, Dinamo se raspituje za drugog igrača Alavesa u HNL-u, točnije Istri, a riječ je o Japancu Taichiju Hari, koji je u Pulu stigao putem Alavesa te završetkom ugovora u Istri, automatski postaje igrač Alavesa.

Kako prenose Sportske novosti, Alaves neće napraviti istu grešku s Harom kao što su napravili s Mierezom. Za Argentinca su očito smatrali da se neće snaći u Španjolskoj nakon loše sezone u Tenerifeu pa su ga olako pustili u Osijek. Španjolci bi Haru ostavili još jednu sezonu u HNL-u jer smatraju kako bi mu to pomoglo u daljnjem nogometnom razvoju.

 



Facebook Comments

Loading...
DIJELI