VELIKI IZAZOVI ZA NAŠE: Kod kuće je najljepše, nadajmo se veselju!

Rijeka i Dinamo nastavljaju svoju seriju utakmica u Europskoj ligi koja je stigla već do trećeg kola. U četvrtak nas čeka novi dvostruki program s našima u Europi, ovog puta s nastupima na domaćem terenu – gdje je ipak najljepše. Prvi će na teren Riječani, a u kasnijem večernjem terminu slijedi utakmica Dinama koji je pogođen velikim problemima s koronavirusom.

Nakon poraza u prva dva kola, Rijeka će u 18:55 sati na Rujevici započeti svoj dvoboj s Napolijem, trenutno petoplasiranim u talijanskoj Serie A. Gosti iz Napulja zasad imaju po jednu pobjedu i poraz u skupini F, a predvođeni trenerskom rukom Gennara Gattusa u Hrvatsku su došli po puni plijen.

Rijeka će se nadati boljim vijestima nego u dosadašnjim utakmicama u grupi, a tražit će i podizanje nakon poraza od Šibenika u prošlom kolu prvenstva.

Riječani će tražiti uspjeh bez pomoći nekoliko svojih jakih aduta, Tibora HalilovićaFranka AndrijaševićaDomagoja PavičićaLuke Capana i Zorana Arsenića, što je posljedica napornog rasporeda koji sve više ostavlja trag na momčadi.

‘Skupina je vanserijska, igramo protiv momčadi dvostruko vrjednijih od hrvatske reprezentacije. Europske utakmice jako nas troše, nedostaje nam pet, šest igrača, veliki nam je to hendikep, ali vjerujem da oni koji će zaigrati neće biti prestrašeni’, rekao je trener Simon Rožman u najavi dvoboja s Napolijem.



Dinamo je u svoje prve dvije utakmice u skupini K oba puta odigrao 0:0, a nakon po boda kod kuće protiv Feyenoorda i u Moskvi protiv CSKA, s početkom u 21 sat na Maksimiru na redu je ogled s austrijskim Wolfsbergerom.

Glavna priča uoči susreta bio je koronavirus, kako u Dinamu, tako i u redovima momčadi iz Austrije. Zagrebački Plavi bit će bez prvog trenera Zorana Mamića i njegovog prvog pomoćnika Damira Krznara, zbog čega će glavnu riječ na klupi imati Alen Peternac. Ozbiljno su prorijeđeni i igrački redovi u kojima su zaražena devetorica prvotimaca.

Posljednji trening uoči utakmice donio je sliku u kojoj su nedostajali važni Dinamovi aduti. Među ostalima, nije bilo Dominika LivakovićaBrune PetkovićaPetra StojanovićaLuke IvanušecaKevina Theophile-Catherinea i Marina Leovca, a u najavi utakmice svoju je poruku imao trener Mamić koji se na najavnoj konferenciji za novinare pismenim putem javio iz obvezne samoizolacije.

‘Poštovani predstavnici medija, situacija nije optimalna, ali moramo se prilagoditi na vrijeme u kojem živimo. Vjerujem da ćemo napraviti kvalitetan rezultat. Vodili smo računa, pripremili smo B listu zbog korone, puno komuniciramo, imamo plan treninga. Gotovo sam siguran da neću biti na telefonskoj liniji, neće biti potrebe, eventualno ako nešto vidim poslat ću poruku. Arijana Ademija zaposlio sam za mobilizaciju svlačionice’, rekao je Mamić o pripremama za ovu utakmicu.

Kako će to izgledati na kraju dvostruke hrvatske večeri? Znat ćemo oko 23 sata, nadajmo se najboljem!

Facebook Comments

Loading...
DIJELI