Visoke kazne za istupanje iz Superlige: Ovakvi iznosi bi mogli ozbiljno naštetiti klubovima

Prije nekoliko dana odjeknula je vijest u nogometnom svijetu o osnivanju nove Superlige, zatvorenog natjecanja nekolicine klubova.

No, projekt je brzo propao kako je i ova vijest odjeknula. Engleski klubovi su osjetili pritisak navijača i javnosti te su se svi povukli pa se potom odustali i talijanski klubovi osim Juventusa.

Na kraju se povukao i Atletico Madrid, pa su tako na samoj ideji ostali Real Madrid, Barcelona i Juventus.


Predsjednik ovog novog natjecanja Florentino Perez koji je ujedno i predsjednik Real Madrida u nekoliko je navrata rekao kako klubovi koji su istupili neće proći nekažnjeno.

Naime, potpisali su ugovor koji ih obvezuje na nastupanje u ovoj ligi, a španjolski Mundo Deportivo uspio je doći do iznosa s kojim se barata.Riječ je o čak 300 milijuna eura odštete u slučaju izlaska.

Ovako visoki novčani iznosi koje bi klubovi trebali platiti za odustajanje od Superlige su tu zbog obveze koja postoji prema JP Morganu, američkoj investicijskoj banci koja je potaknula novo natjecanje s 3,25 milijardi eura.

Taj novac bi trebalo vratiti ako Superlige ne bude. To je razlog i zašto su postavljeni ‘penali’ za sve koji okrenu leđa projektu.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI