VLADA JE REKLA ‘NE’, ODGOĐENA JE UTAKMICA LIGE NACIJA! ‘Nećemo im prkositi, ali to je štetno za naše ambicije’

U nedjelju se u Bukureštu trebala igrati utakmice petog kola Lige B Lige nacija između Rumunjske i Norveške, no ona je odgođena.

Naime, kako je branič norveške reprezentacije Omar Elabdellaoui zaražen koronavirusom, norveška vlada zabranila je reprezentaciji putovanje na gostovanje.

Inače, u Norveškoj su vrlo stroga pravila u borbi protiv pandemije koronavirus, no iz tamošnjeg saveza smatraju da su mogli otputovati na utakmicu.

“Vjerujemo da smo mogli otputovati na putovanje, no vlada je rekla ne. Ne slažemo se s tim, ali naravno da nećemo prkositi vladi”, rekao je predsjednik Norveškog nogometnog saveza Terje Svendsen pa dodao:

“Jako smo razočarani što nas vlasti prisiljavaju da ostanemo kod kuće. Sve ostale 54 države ovog tjedna igraju međunarodne utakmice, osim nas. To je kratkoročno i dugoročno vrlo štetno za ambicije reprezentacije.”



Uefa će vrlo vjerojatno utakmicu registrirati rezultatom 3:0 za Rumunjsku, te tako definitivno umanjiti šanse Norveške za plasmanom u Ligu A Lige nacija.

Naime, Norveška je nakon četiri kola na vrhu skupine izjednačena s Austrijom, obje momčadi imaju po devet bodova.

Baš u zadnjem kolu Norveženi bi trebali gostovati kod Austrije, ali pitanje je hoće li dobiti dopuštenje da otputuju i na tu utakmicu.

Spomenimo i da je koronavirus napravio probleme Ukrajincima uoči utakmice u Njemačkoj koju su izgubili 3:1.

Naime, uoči utakmice četiri njihova igrača bila su pozitivna na koronavirus, pa će po njih u Njemačku doći poseban zrakoplov.

“Zrakoplov će doći iz Kijeva i odvesti zaražene u Ukrajinu”, izjavio je ukrajinski izbornik Andrij Ševčenko nakon dvoboja u Leipzigu, gdje je ukrajinska reprezentacija dobila dopuštenje za nastup tek kad se pokazalo da su ostali igrači negativni na ponovljenom testiranju.

Oni koji su imali pravo nastupa u Leipzigu, produžit će za Švicarsku, gdje će u utorak odigrati utakmicu zadnjeg kola Lige nacija u kojoj je Ukrajincima jedan bod potreban za ostanak u elitnom razredu.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI