ZAŠTO JE BJELICI DOBRO DA JE OSTAO U OSIJEKU: Za poljsku klupu služio je kao mamac, a on zaslužuje više, Hrvatska je više!

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Ne treba biti tužan Nenad Bjelica nakon spoznaje da neće biti izbornik poljske nogmetne reprezentacije. Nimalo ne treba biti tužan. Nenad Bjelica koji je lani oduševljavao s Dinamom, a sada to isto hoće ponoviti I u Osijeku – relativno je mlad trener koji će, ako nastaviti kročiti stazama dobrog rada i uspjeha, nesumnjivo biti izbornik i neke kvalitetnije reprezentacije.

Što je uostalom i naša, hrvatska nacionalna vrsta.

No, Bjelica je bio ozbiljan kandidat za poljsku klupu. Potvrdio je to i legenda poljskog nogometa, danas predsjednik Poljskog nogometnog saveza, Zbignew Boniek.

Na koncu, odabir je pao na uspješnijeg trenera, ne treba se ljutiti na taj zaključak naš Bjelica. Poljski izbornik će postati Paulo Sousa, njegov najveći marketing je davno osvajanje naslova u Ligi prvaka s Juventusom I dortmundskom Borussijom. Poslije nije imao neki uspjeh, no zadržao je renome, traže ga mnogi klubovi, a Poljaci su sigurno dobrano otvorili novčanik. Opet, ne toliko koliko je Sousa tražio.

Nenad Bjelica u Poljskoj je radio u Lechu iz Poznana dvije godine. I osvojio je srca Poljaka, sjajno je naučio jezik i kao takav je slovio kao idealna zamjena za Sousu. Da je Sousa odustao, a možda i nije jer je njemu iza leđa puhao Bjelica, onda bi to bila drugačija priča.



Uostalom, u nogometu se tako radi, da bi se dočepalo boljeg i skupljeg trenera, ali opet ne platilo baš koliko on to hoće, pronađe se dobra zamjena i onda lako napravi posao. To je poanta priče o Sousi i Bjelici.

Tako je zacijelo i Bjelica bio Mamac da bi Poljaci ulovili Sousu. I zbog toga ne treba biti nesretan. Ne može ni mamac biti svatko.

Opet, Bjelica je ostao kod svoje kuće gdje planira učiniti velike stvari. Osijek uskoro otvara novi stadion, Osijek želi prvi naslov hrvatskog prvaka, a to realno može dosegnuti s Bjelicom. Za to je, zapravo, i doveden.

Slobodno moćemo reći da je po Bjelicu da je i bolje da nije kao mamac postao poljski izbornik. Nekako smo dojma da bi brzo pregorio. A u Osijeku bi bili ljuti što ih je napustio u naponu snage, usred utrke za naslov prvaka, usred napora da Osijek postane top klub u Hrvatskoj.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI