NOGOMETNI SPEKTAKL NA POLJUDU: Sve oči uprte u navijače Hajduka i Rijeke, evo što se sve sprema

Foto: Duje Klaric / CROPIX/Ilustracija

HNL je pobjedom Dinama protiv Hajduka s 3:1 i službeno završen za sezonu 21./22., ali ostala je još jedna ovosezonska utakmica najviše razine u Hrvatskoj.

Riječ je naravno o spektaklu koji nas čeka u četvrtak, a to je finale kupa između Rijeke i Hajduka. Poljud je rasprodan, a nakon incidenta na autocesti poslije subotnjeg derbija Dinama i Hajduka na Maksimiru, sve oči će biti otvorene, piše portal Dnevno.

Dolaze i navijači Rijeke. Klubu je bilo dostupno 6 tisuća ulaznica, ali prodali su nešto više od 2 tisuće, a ostatk neće ići u slobodnu prodaju što je neobična odluka kluba, ali navodno je odluka imala veze s organizatorima koji na mjestu gdje su trebale biti preostale ulaznice planiraju napraviti tzv. tampon zonu.

Dio navijača Rijeke planira do Splita doći brodom. Sigurno zanimljiv oblik putovanja na gostovanje, ali veliki je to izazov za organizatore koji će morati osigurati njihov dolazak na stadion s više lokacija. Hajduk priprema fan zonu na trgu tako da će u gradu biti velika fešta dođu li do Rabuzinovog sunca.

Samo par dana kasnije Poljud će ugostiti reprizu finala Svjetskog prvenstva kada se susreću Hrvatska i Francuska, 6. lipnja u novom izdanju europske Lige nacija. Utakmica koja će biti rasprodana sama po sebi je organizacijski izazov. Poljud je već imao iskustva i ne bi trebalo biti problema.



Podsjetimo, o dolazećim utakmicama u Splitu je na susretu s novinarima govorio Davor Božinović, ministar vanjskih poslova, sa željom da se spuste tenzije prije nego dođu na red ta dva spektakla na Poljudu.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI