NOLE OSTAVIO ČILIĆA BEZ ŠANSE U TEL AVIVU: Naš tenisač nemoćan u susjedskom okršaju, Đoković je bio nemilosrdan

Foto: Guliver Images

Finale turnira iz serije 250 u Tel-Avivu donio nam je susjedski derbi između Đokovića i Čilića. Nažalost Đoković nije ostavio ni trunke šanse našem tenisaču,  slavio je srpski tenisač s 2:0 u setovima s 6:3, 6:4.

Time je srpski tenisač osvojio svoju 89. ATP titulu, dok je Čilić ostao na 20 naslova.

Srbin je kontrolirao meč i kada bi Čilić došao do prilike za break Đoković bi se probudio i vrhunski servirao. Bio je ovo njihov 21 međusobni susret i 19 pobjeda popularnog Noleta.

U prvom setu ključni trenutak se dogodio kod 2:1 za Đokovića kada je Čilić popustio na svoj početni udarac. Đoković je pobjegao na 4:1 te je vrlo suvereno igrao na svojim servis gemovima te dobio prvu dionicu 6:3.

Dominacija Đokovića prelila se i na drugi set koji je prvi nositelj Tel Aviva otvorio novim breakom. Od uvodnih deset poena drugog seta Đoković je osvojio devet te je tada napravio novi veliki korak prema ukupnom slavlju.

Jedinu pravu šansu za povratak Čilić je imao kod 2:3 u drugom setu. Dobio je prva dva poena na servis Đokovića (0:30) te je došao do prve i jedine break lopte. No, ostala je neiskorištena, Đoković se prošuljao kroz taj gem i nakon toga više nije radio krive poteze.

Osvojio je tako Đoković svoj treći naslov ove godine nakon Wimbledona i Rima.

 



Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli ATP Tour (@atptour)

Facebook Comments

Loading...
DIJELI