NOVA HRVATSKA TENISKA ZVIJEZDA I DALJE ODUŠEVLJAVA! Doslovno je nezaustavljiva ove sezone, slavi se novi naslov!

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Nastavlja se bajka hrvatske teniske senzacije. Mlada Petra Marčinko proslavila je novi trofej u svojem velikom naletu na teniskim terenima. Velika hrvatska nada i najbolja svjetska juniorka došla je do drugog uzastopnog naslova u profesionalnoj konkurenciji.

U finalu ITF turnira u turskoj Antalyji svladala je Talijanku Elisabetu Cocciaretto 1:6, 6:4, 6:4. Podsjetimo, na istom je mjestu prošli tjedan osvojila prvi profesionalni naslov.

16-godišnja Zagrepčanka je još jednom pokazala svoj veliki potencijal, kao što je na početku godine to napravila i osvajanjem juniorskog Australian Opena. Ovim velikim slavljem Marčinko je stigla do 24 uzastopna meča u kojima je slavila pobjedu te je i dalje bez poraza u ovoj sezoni, u odličnom nizu koji je započela prošle sezone.

Cocciaretto, 242. igračica svijeta, bila je uvjerljiva u prvom setu, a mlada Marčinko je pronašla je snagu i za povratak u teškoj situaciji u trećem setu. Cocciaretto je vodila s 4:2, a potom, posljednja četiri gema finala pripala su 16-godišnjoj Zagrepčanki.  Petra će ubilježiti i veliki skok u poretku najboljih svjetskih tenisačica. Na WTA ljestvici bi se trebala naći oko 415. pozicije, što će joj biti novi najbolji plasman u karijeri koja u profesionalnim vodama tek počinje.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI