Nova zvijezda na travnjacima HNL-a: Nekad zabijao Real Madridu, a danas će hrvatskim prvoligašima

Instagram

Slaven Belupo potpisao je novog igrača – riječ o bivšem venezuelanskom reprezentativcu Jeffrenu.

Sama vijest po sebi nije aktualna jer Slavenu je trebalo pojačanje, ali igrač kao što je Jeffren svakako je nesvakidašnje na hrvatskim travnjacima.

Naime Jeffren je prije deset godina igrao za katalonskog giganta FC Barcelonu. Bila je to čuvena generacija s Iniestom, Xavijem, Puyolom, Messijem i među njima se našao Jeffren. Trener u to vrijeme bio je današnji menadžer Manchester Cityja Pep Guardiola koji je u Jeffrenu vidio novu zvijezdu.

Nastupio je Jeffren za Barcelonu u 34 utakmice i postigao je tri pogotka. Jedan od tri pogotka zabio je Real Madridu na Camp Nou kada su Messi i družina razmotirali madridski klub rezultatom 5-0. Jeffren je ušao u igru i postigao posljednji peti pogodak za Barcelonu i naslađivanje nad mrskim rivalom bilo je spremno.

Danas, deset godina kasnije, Jeffren se nalazi u Koprivnici gdje je potpisao za novi klub Slaven Belupo.



“Klub i trener su mi dali povjerenje, a ja se rukovodim logikom da idem u klub gdje se osjećam domaće”, rekao je Jeffren.

Dok je nastupao za Barcelonu, igrao je prijateljsku utakmicu protiv Hajduka za 100. rođendan splitskog kluba, ali je istaknuo kako se ne sjeća te utakmice.

Možda će se sjetiti Hajduka ovaj vikend kada Belupo će igrati protiv Splićana.

U karijeri Jeffren je s Barcelonom osvojio sveukupno šest trofeja – 3 puta je bio španjolski prvak, jednom je osvojio Svjetsko klupsko prvenstvo, jednom španjolski SuperCup te jednom Ligu prvaka.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI