NOVI IZAZOV: Sandra Perković lovi svoje treće olimpijsko zlato

Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Nakon zlata 2012. u Londonu i 2016. u Riju, Sandra Perković će pokušati doći do još jednog uspjeha boreći se s jakom konkurencijom u bacanju diska.

Sve počinje u 13 sati po našem vremenu kada je na rasporedu finale.

Bit će to glavni događaj za ljubitelje sporta u atletskom danu u Tokiju. U Hrvatskoj će se moći pratiti u izravnom prijenosu na HTV 2.

Perković će svoju olimpijsku priču nastaviti na natjecanju na kojem nije bila zadovoljna uvjetima u Tokiju. O tome je pričala nakon što je uspješno odradila kvalifikacije, spominjući da se zbivaju stvari koje su nedopustive.

U glavnom japanskom gradu vladaju stroge restrikcije zbog koronavirusa zbog kojih nije bilo jednostavno odlaziti na trening i ući na stadion na kojem se Perković pripremala za natjecanje. Dok bi uspjela ući, nailazila je na veliku gužvu u krugu za bacanje, zbog čega je prije nastupa u kvalifikacijama odradila puno manje trening-hitaca nego inače.



Unatoč tome, 31-godišnja Zagrepčanka odradila je posao u borbi za finale jako dobro, uz hitac od 63.75 metara već u prvoj seriji. Zauzela je sveukupno treće mjesto nakon završetka kvalifikacija i mirno je prošla dalje.

Između kvalifikacija i finala, Perković je odradila završnicu svojih priprema za današnju borbu za medalju. U razgovoru za HRT otkrila je da je na treninzima sve prošlo kako je bilo i zacrtano, dodajući da se osjeća jako dobro prije finala.

Konkurencija će biti jaka iako u njoj nema Kubanke Denije Caballero, brončane iz Rija, koja u Tokiju nije prošla kvalifikacije. Kubanska nada bit će Yaime Perez, aktualna svjetska prvakinja, koja je slavila ispred Caballero i Perković preklani u Dohi. Bit će tu i još puno opasnih diskašica, a bez obzira na tako jako društvo, Hrvatska će se nadati proslavi novog uspjeha svoje atletske ‘kraljice’.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI