NOVI VELIKI PREOKRET U SLUČAJU SOSA! NJEMAČKA DIGLA RUKE OP NJEGA! Obrisao je fotografije s hrvatskim dresom, a u Elf ipak neće otići!

Foto: Pixsell

Bivšem hrvatskom nogometašu Borni Sosi propada transfer u njemačku reprezentaciju iz razloga jer je stariji od 21 godine zaigrao za Hrvatsku u kvalifikacijama za U-21 protiv Škotske. Ono o čemu se jučer pisalo postaje čini se stvarnost a sve zbog FIFE i njenih odredbi na koje ni Nijemci očito nisu vodili računa ili im je jednostavno promaklo.

O slučaju Sosa oglasio se i HNS i Dalić koji su tu njegovu odluku podržali no očito slijedi novi preokret.

Borna Sosa na kraju neće imati pravo nastupa za Njemačku. Otkrio je to Franjo Vranjković, poznati hrvatski nogometni menadžer s adresom u Njemačkoj.

Glavni odgovorni u DFB-ovoj pravnoj službi njegov je osobni prijatelj, pa ga je Vranjković kontaktirao.

Ne ispunjava uvjete po FIFA-inom statutu
“Sosa neće nastupati za Njemačku jer ne ispunjava uvjete FIFA-inog statuta. DFB će u srijedu odraditi sjednicu vezanu za reprezentaciju koju će voditi Oliver Bierhoff, njihov tehnički direktor. Sosina priča bit će jedna od točki dnevnog reda, a nakon toga će objaviti priopćenje u kojem će objasniti zašto Sosa ne može igrati za njih. Zaključit će priču koja se povlači po medijima”, rekao je Vranjković za  Sportske Novosti.



Englisch je to Vranjkoviću rekao u povjerenju, ali je hrvatski menadžer odmah rekao kako to namjerava reći hrvatskim medijima.  Otkrio je glavni razlog zašto neće nastupati za Njemačku:

“Ključno pravilo u cijeloj priči je to da igrač koji je naknadno uzeo drugo državljanstvo te ga nije imao prije nego se počeo baviti nogometom i zaigrao prvu utakmicu za dosadašnju reprezentaciju u bilo kojem uzrastu, mora biti mlađi od 21 godine u posljednjem susretu za matičnu reprezentaciju kako bi mogao promijeniti dres nacije koju predstavlja. Sosa je za Hrvatsku igrao dok je imao više od 22 godine, ne može dobiti zeleno svjetlo. Nema veze što ima njemačko državljanstvo i što nije igrao za prvu momčad hrvatske reprezentacije”, pojasnio je Vranjković.

Prokockao Hrvatsku, a sad ništa od Njemačke

Trakavica je čini se gotova. Sosa je krajem prošlog tjedna poslao poruku da mijenja reprezentaciju, Dalić se opravdavao naciji zašto ovaj nije dobio priliku, a sad novi preokret. Pravne službe nisu dobro ispitale slučaj i Sosa ostaje gdje je.

Samo pitanje je hoće li nakon ovog “incidenta” dobiti priliku, ili baš zato hoće? Vrijeme će već pokazati…

Facebook Comments

Loading...
DIJELI