Novinari Lovrena izbacili iz takta: ‘Što želite? Jesmo li prošli dalje?’

screenshot

A bio je baš dobre volje

Slavljeničko raspoloženje vladalo je na današnjoj novinarskoj konferenciji hrvatske reprezentacije u Sočiju. Stoper ‘Vatrenih’ Dejan Lovren danas je proslavio 29. rođendan.

Lovren živi sjajne trenutke u nacionalnom dresu, no prije samo dvije godine situacija nije bila takva.

Bio je to vrtuljak, s puno uspona i padova. Najviže žalim što sam preskočio EP u Francuskoj. Sada se okrećem prema naprijed. Želimo nastaviti ovu lijepu priču.”

Branič Liverpoola je naglasio kako poštuje i respektira generaciju ’98 jer su napravili ogroman uspjeh, ali je uvjeren kako ova momčad može i dalje.

Njihov rezultat je bio teret idućim generacijama, 20 godina je prošlo, a nitko nije ništa napravio. Međutim, ja vjerujem da mi možemo bolje. Uz malo sreće vjerujem da možemo dalje od njih,” kazao je otkrivši gdje je bio tih dana.Bio sam u Munchenu, mama je vrištala od sreće. I to je najveća uspomena na ’98.”

Naglasio je kako protiv Rusije očekuje čvrstu i tvrdu utakmicu, te otkrio može li Rusija iznenaditi ‘Vatrene’.

Rusija nas može iznenaditi, međutim dovoljno smo iskusni i imamo dovoljno znanja da se možemo odmah prilagoditi. Očekujem čvrstu i tešku utakmicu, bit će teško.”

Hrvatska je na putu do četvrtfinala primila samo dva gola, no stalno se priča o veznim igračima i napadačima. Lovren smatra kako je to normalno.

To je normalno u današnjem nogometu, da će napadači i vezni dobiti više pohvala. Mi odradimo svoj posao kako najbolje znamo. Nama je bitno što izbornik kaže,” kazao je Lovren kojem nije leglo pitanje o slabijoj igri koju su ‘Vatreni’ pokazali protiv Danske.

Ljuti me ovo pitanje. Što želite, jesmo li prošli dalje. Može se i nam dogoditi slabiji dan. Niti Brazil ne igra svaku utakmicu savršeno.”

Ruske novinare je zanimalo što misli o teorijama zavjere u kojima se tvrdi kako će ‘Vatreni’ pustiti utakmicu u zamjenu za novce koje bi ruske banke uložile u Agrokor.

Agrokor je u padu, a mi smo u usponu.” kratko je kazao Lovren koji je na World Cupu nastupio u sve četiri utakmice sakupivši 320 minuta, a u prosjeku je pretrčao 32 kilometra.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI