O NAMA BRUJI I SRBIJA: ‘Hrvati ovakvu bruku ne pamte, ništa od četvrtfinala’

Foto: Ante Cizmic / CROPIX

Hrvatski završetak puta na Svjetskom prvenstvu za rukometaše u Egiptu imao je jaki odjek i u našem susjedstvu.

Dok se u našem taboru opisivalo što nam se dogodilo, a tu je i najava kvalifikacija za Olimpijske igre u ožujku u Francuskoj, naš oproštaj od SP-a su u Srbiji dočekali kao jednu od velikih priča dana i cijelog turnira.

U svojem opisu kako je to izgledalo, svi su stavili naglasak na oproštaj koji je hrvatskim reprezentativcima bio neugodan i žestok udarac.

‘Hrvati ovakvu bruku ne pamte’, napisao je Blic.

Danska isprašila ‘kockaste’ na Svjetskom prvenstvu, ništa od četvrtfinala’, dodao je srpski portal, spominjući da su Danci do pobjede s 38:26 stigli iako su igrali u kombiniranom sastavu, razmišljajući o četvrtfinalu. Bez obzira na to, odigrali su na maksimumu.



Blic je istaknuo podatak i da je ovo bio najuvjerljiviji poraz Hrvatske na svjetskim prvenstvima. Raniji najgori dogodio se s 11 golova minusa protiv Rusije prije 24 godine.

‘Hrvati ispali sa SP, susjedi bacili katarski poklon za kraj jedne rukometne generacije!’, napisao je Telegraf u svojem naslovu.

Telegraf je u opisu utakmice naglasio da je Hrvatska počela dobro, ali sve je krenulo u smjeru Danske nakon što su aktualni svjetski prvaci sredinom prvog poluvremena došli do vodstva.

Srpski portal istaknuo je da Hrvatska može više žaliti zbog kiksa protiv Argentine zbog kojeg je propala šansa za četvrtfinale. Tu je i upitnik koliko će igrača iz sadašnjeg sastava krenuti dalje, s riječima da bi moglo biti vrijeme za potpunu obnovu momčadi i za pokušaj neke nove generacije.

Ispadanje hrvatskih reprezentativaca bila je jedna od zvučnijih tema sportske večeri i u susjednoj BiH. Sportsport.ba u svojem naslovu ističe da je Danska ponizila Hrvatsku i poslala je kući, uz opis da se dogodila utakmica u kojem je naša reprezentacija bila pregažena.

Sportsport.ba piše da je Hrvatskoj trebalo ‘malo čudo’ za ulazak u četvrtfinale, a ono se nije dogodilo zbog utakmice u kojoj su naši reprezentativci zakazali.

Hrvatska je bila potpuno nemoćna iako je s druge strane bila Danska koja je već imala osigurani prolaz i igrala je pogođena zdravstvenim problemima, dodaje sportski portal iz BiH.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI