O NJEGOVOM POVRATKU MEĐU VATRENE VIŠE SE NE GOVORI: Nije se ispričao za uvrede, a nije imao ni dobru sezonu

Foto: Boris Kovacev / CROPIX

Ante Rebić neće po lijepom pamtiti razdoblje od prošlog do ovog ljeta. Nakon što su se na Rebićevom profilu na Instagramu poslije lanjskog Eura pojavile kritike na račun igre Vatrenih, Zlatko Dalić više ne zove 28-godišnjeg krilnog napadača u reprezentaciju, a na to su se u nedavno završenoj sezoni nadovezali problemi koji su ga pratili u dresu Milana – iako je momčad bila uspješna, s proslavom naslova prvaka u Italiji, piše portal Dnevno.

Rebićeva sezona nije bila dobra, a to se odrazilo i na njegovoj cijeni na nogometnom tržištu. Po podatku Transfermarkta objavljenom u ljetnom razdoblju u kojem se ne igra, ali “tržnica” igrača je vrlo živahna, 28-godišnji Hrvat sada vrijedi 17 milijuna eura, što je značajni pad u odnosu na ranije stanje.

Na kraju prošle sezone, Rebić je po Transfermarktu vrijedio 32 milijuna eura, a u međuvremenu, cijena se gotovo prepolovila.

Rebić je u prvom dijelu protekle sezone bio pogođen ozljedama gležnja i bedra, a nakon što se uspio oporaviti, nije bilo učinka kojim bi se uspio izboriti za svoje raniju poziciju u momčadi. Na putu do Milanovog naslova, 28-godišnji Hrvat imao je po dva gola i asistencije u 24 odigrane ligaške utakmice, a sezoni ranije, učinak u prvenstvu bio je na 11 golova i sedam asistencija u 27 nastupa, s dvostruko većim brojem odigranih minuta. Takav pad u statistici i igri se, dakako, odrazio i na cijenu.

Podsjetimo, Rebića u reprezentaciji više nema nakon što je lani potkraj lipnja, nakon što se Hrvatska porazom od Španjolske u osmini finala oprostila od Eura, na njegovom profilu na Instagramu bila žestoko kritizirana igra Vatrenih. Nije do kraja sigurno je li to objavio sam Rebić ili netko drugi tko je imao pristup njegovom profilu, ali Zlatko Dalić nije mu zaboravio riječi među kojima je bilo i da je igra reprezentacije u zadnje dvije-tri godine prije Eura bila – go*no.



Nakon toga, hrvatski izbornik govorio je o mogućnosti da se Rebić vrati ako se ispriča, no kako je za sobom ostavio skromnu sezonu, o povratku 28-godišnjeg Milanovog igrača među Vatrene se u posljednje vrijeme više ne govori.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI