ODBOJKAŠKE REPREZENTACIJE U OMANU: Frane Žanić: ‘Neugodno smo iznenađeni s onim što nas je dočekalo, ovdje su katastrofalni uvjeti!’

Sceenshot

U alžirskom Oranu od 25. lipnja do 6. srpnja održavaju se XIX. Mediteranske igre. Nakon što je prva skupina hrvatskih sportaša otputovala na poprište Mediteranskih igara, iz Orana se javio stručni tajnik Hrvatskog odbojkaškog saveza Frane Žanić, objavio je HRT.

Rekao je kako su hrvatske odbojkašice i odbojkaše tamo dočekali katastrofalni uvjeti.

“Rano jutros oko 6 sati stigli smo u Oran u hotel, moram reći da smo neugodno iznenađeni s onim što nas je dočekalo ovdje što od smještaja, prijevoza, do hrane, uvjeta za trening gdje nema ni teretane, a gdje su dvorane do sat i pol udaljene od našeg smještaja, ali zahvaljujući našem Olimpijskom odboru, g. Šegoti i g. Štefecu nekako se snalazimo. Mislim da će biti jako teško izdržati 14 dana ovdje s dvije ekipe. Uvjeti su prije svega jako, jako loši i mislim da se prvenstveno trebamo snaći kako preživjeti ovaj turnir”, rekao je Žanić, a njegove riječi je prenio Hrvatski odbojkaški savez.

Iznio je i svoja očekivanja.

“Nakon ove brončane medalje na Zlatnoj europskoj ligi, očekujem da će se muška reprezentacija boriti za medalju na Mediteranskim igrama, kod djevojaka također očekujem minimalno polufinale, a onda je sve moguće. Došli smo ovdje spremni, motivirani, ali prije svega sada trebamo voditi računa o ovim ne sportskim uvjetima, koji su nas zatekli pa dalje što se tiče sporta pokušati napraviti najveći mogući rezultat, a ja se nadam da smo sposobni i da imamo kvalitetu za osvojiti medalju u muškoj i ženskoj konkurenciji”, istaknuo je.



Inače, hrvatska ženska reprezentacija na Mediteranskim igrama igrat će u skupini A protiv reprezentacije Srbije i Francuske, dok će muška reprezentacija igrati u skupini B protiv Španjolske, Srbije i Tunisa.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI