ODJECI DINAMOVA PORAZA: Guardian je pohvalio Modre, no to nije nikakva utjeha Mamiću i igračima

Photo: Adam Davy/PAImages/PIXSELL

U prvoj utakmici osmine finala Europske lige nogometaši Dinama izgubili su 2:0 u Londonu od Tottenhama. Strijelac oba pogotka za momčad Josea Mourinha bio je Harry Kane.

Engleski mediji nisu posvetili puno pažnje Tottenhamovoj pobjedi protiv Dinama (2:0) u osmini finala Europske lige, no oni koji jesu pišu kako je bolja momčad pobijedila i kako je Tottenham korak bliže cilju i prolasku dalje.

Svi u klubu maštaju da je ova godina, 20. otkako je predsjednik Daniel Levy, konačno ona koja će Tottenhamu donijeti drugi trofej nakon što je u tom razdoblju osvojio tek Liga kup. Protiv kluba koji je 21 put bio prvak Hrvatske došao je bliže ispunjenju sna. U 45. utakmici maratonske kampanje Tottenham se pokazao prejakim za Dinamo te osigurao veliku prednost pred uzvrat idućeg četvrtka”, pišu Englezi

Ipak, Guardian je dao i kompliment Dinamu napisavši da je ovo prvi dostojan protivnik Spursa u Europi u ovoj sezoni.

“Bio je prvi ozbiljni test za Tottenham u ovom natjecanju. Spursi su do sada odigrali 11. utakmica u Europa ligi, ali tek su u Dinamu dobili pravog suparnika. Zagrebački klub došao je u London kao uvjerljivi osvajač skupine EL-a te s obje pobjede u prvoj nokaut rundi. Kod Tottenhama je od početka pokazao odličan spoj tehnike i žestine i Spursi mogu biti sretni da Dinamo nije poveo već u 43. sekundi, nego da je Oršić promašio veliku priliku.”



S druge  pak strane,  BBC piše kako su se muke po Dinamo s engleskim klubovima nastavile i istaknuli su poraznu statistiku Dinama protiv engleskih klubova na Otoku.
Facebook Comments

Loading...
DIJELI