ODLAZAK BIŠĆANA UOPĆE NIJE ŠOKANTAN: Mišković je davno dogovorio Rožmana i nada se da će bijes navijača prema njemu stišati

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Pada u vodu teorija o iznenađujućoj, šokantnoj ostavci trenera Rijeke, Igora Bišćana ako samo pogledamo jedan detalj. Vlasnik i predsjednik Rijeke Damir Mišković istog trenutka imao je zamjenu. Stoga, lako je zaključiti da nezadovoljstvo u Bišćana dugo tinja i da je prvi čovjek Rijeke napravio sve da mu momčad ne bude ni jedan sat, kamoli jedan dan, bez trenera.

Mišković je nakon odstupa Bišćana iz rukava izvadio Simona Rožmana, 36-godišnjeg slovenskog trenera koji je u karijeri vodio Celje i Domžale, a iz Domžala je otišao prije dva tjedna. Jako znakovito. Već ga je u Rijeci dočekao novi posao.

Poanta je u sljedećem, nije bijes navijača, napose skupine “Armada” izazivao samo Igor Bišćan, već i sam predsjednik Damir Mišković. Koji je ovom zamjenom pokušavao zaštititi sebe.

Znano je kako Igor Bišćan nikad nije bio prihvaćen od dijela tih navijača, još zbog starih grijehova iz svoje mladosti. Bišćanu je u prvim danima u Rijeci bilo izrazito teško, navijačka skupina ” ga nije prihvatila, unatoč upravi koja je bila oduševljena svojim potezom, dovođenjem mladog i ambicioznog trenera. Svi navijači u nas misle da vode klub i mržnja je trajala, nije se smirivala i Bišćanu se to nije dalo trpjeti.

A zašto su tako silno ti Riječani mrzili Bišćana? Razlog je bio prozaičan, pravo navijački. U jednom davnom dvoboju Dinama i Rijeke Igor Bišćan se nakon postignutog gola zaletio prema njima i gol za njegov klub slavio tako da se pred nekoliko tisuća Riječana hvatao za genitalije i psovao. Armada mu to očito nije oprostila, iako se Bišćan nakon utakmice ispričao, a danas žali zbog onog što je napravio kao 20-godišnjak, tvrdivši da je bio “mlad i lud”. Čovjek se, uistinu, voli ispričati, primjećujemo.



Igoru Bišćanu nije pomoglo ni to što je s Rijekom osvojio Kup, baš protiv Dinama, a to je bila i prava senzacija. Bijes je bio usmjeren i prema predsjedniku Miškoviću koji se nada da će se sada bijes prema njemu barem malo stišati.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI