Odlazak legendarnog Baska koji je osvojio sve: ‘Proživio sam. Uživao sam. Zbogom prelijepa igro’!

Facebook: Xabi Alonso (Official)

Sa španjolskom reprezentacijom osvojio naslov svjetskog prvaka, dva puta je osvajao Euro, s Liverpoolom i Real Madridom je dizao trofej Lige prvaka, a uzimao je španjolska i njemačka prvenstva kao i Kupove u Engleskoj, Španjolskoj i Njemačkoj.

Svega nekoliko tjedana nakon što je kapetan Bayern Munchena, Philipp Lahm, objavio kako na kraju sezone odlazi u mirovinu, u četvrtak je još jedna nogometna ikona najavila prekid karijere. Legendarni španjolski veznjak, Xabi Alonso, odlučio je u 36. godini života objesiti kopačke o klin.

“Nije bila lagana odluka, ali mislim da je sada pravi trenutak. Oduvijek sam se želio umiroviti u pravom trenutku, a ne kada je već prekasno. Još se osjećam dobro, ali mislim da je pravi trenutak jer karijeru želim završiti na najvišoj razini, a to je Bayern”, kazao je Alonso za klupsku televiziju.

https://www.youtube.com/watch?v=jI7ECDeG0Yk

“Prošao sam jako puno, od Real Sociedada, Liverpoola, Real Madrida pa do Bayerna. Tu je naravno i reprezentacija. Nisam ni sanjao da ću imati tako veliku karijeru, a nadam se da ću osvojiti još nešto prije odlaska u mirovinu”, kazao je Bask koji je nagomilao hrpetinu trofeja u bogatoj karijeri.

Alonso je sa španjolskom reprezentacijom osvojio naslov svjetskog prvaka, dva puta je osvajao Euro, s Liverpoolom i Real Madridom je dizao trofej Lige prvaka, a uzimao je španjolska i njemačka prvenstva kao i Kupove u Engleskoj, Španjolskoj i Njemačkoj.



Svojim obožavateljima poslao je poruku putem društvenih mreža. Objavio je crno-bijelu fotografiju sebe s kopačkama u rukama i napisao kratko: ‘Proživio sam. Uživao sam. Zbogom prelijepa igro’.

https://www.youtube.com/watch?v=oyDhiGjIJHE

https://www.youtube.com/watch?v=RVMA8lGwY_Q

Facebook Comments

Loading...
DIJELI