Odlična analiza Džombe i Šprema: Otkrili što sve nije valjalo, kakav igrač treba Hrvatskoj i srušili tezu o Duvnjakovu umoru

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

"Malo se previše priča o Domagoju, te je umoran, te je izrauban, stalno te neke priče kako ga moramo štedjeti i odmarati. Nije mi to baš jasno. Čemu", zapitao se s razlogom Džomba.

Možemo se svi složiti kako prvi nastup Hrvatske na Svjetskom rukometnom prvenstvu u Francuskoj, nije bio baš najuvjerljiviji. ‘Kauboji’ su odigrali utakmicu punu oscilacija i dosta su se močili s najslabijom momčadi skupine C Saudijskom Arabijom. Rezultat 28:23 možda se isprva čini uvjerljivim, ali činjenica da su Saudijci držali utakmicu u egalu sve do samog kraja i kidali živce navijačima od samog početka, aktivirala je alarm već na otvaranju SP-a.

Stručni komentatori RTL-a, bivši reprezentativci Mirza Džomba i Goran Šprem također nisu bili impresionirani Babićevim odabranicima kao ni samim načinom igre.

“Nije bilo dobro, u napadu se igralo s previše nervoze i grča. Igra prema lijevoj strani je donekle funkcionirala, ali s desne strane na Horvata nije postojala. Mogu reći da smo igrali tek toliko da pobijedimo”, započeo je oštru, ali realnu analizu Džomba, a nadovezao se odmah Šprem, “Ovo im je prva utakmica i bilo je puno debitanata, složio bih se da nije bilo dobro, ali važno je da smo pobijedili. Sutra nas čeka Mađarska, a to će biti pravi test. Nijihovi igrači imaju preko sto utakmica za reprezenraciju i godinama igraju zajedno. To će biti jako teško”, kaže Šprem.

S komentiranjem igre nastavio je Džomba. “Najvažnije je ipak da smo pobjedom otvorili prvenstvo. Znaju momci da neke stvari nisu bile najbolje, ali popravit će oni to. Igrali smo protiv Saudijske Arabije, a protiv takvog protivnika svjesno-nesvjesno uđeš malo opušten. Naša igra nažalost ne trpi kalkuliranje, a pogotovo u obrani”, veli Džomba pa koristi priliku da čestita Neni Kljajiću na sjajnom izdanju njegove momčadi, “Moram čestitati Kljunu, svaka mu čast kako je posložio Saudijce. Tijekom cijele utakmice nisu se pogubili ili raspali, štoviše, prodali su nam tri cepelina, što od ovakve momčadi nitko nije očekivao. Mislim da će oni biti tvrd orah za svakog u ovoj grupo, a čak me ne bi čudilo da se proguraju dalje pored Čilea i Bjelorusije”, kazao je Džomba.

Konačno, Džomba je komentirao konkretno što nije valjalo u momčadi. “Vanjski igrači Stepančić i Šebetić. Previše je tu bilo grešaka previše grča. Bez vanjskog šuta danas se ne mogu dobitvati utakmice. Ipak, Cindrić je tu bio iznimka. Vidi se da može, zna igru i uvjeren sam da može dostojno mijenjati Duvnjaka”, zakljuluje Mirza.



Duvnjak je još jednom odigrao odličnu utakmicu, ali Džomba i Šprem odlučili su konačno progovoriti o problemu s Duvnjakom.

“Malo se previše priča o Domagoju, te je umoran, te je izrauban, stalno te neke priče kako ga moramo štedjeti i odmarati. Nije mi to baš jasno. Čemu? Domagoj je jedan od najboljih rukometaša Bundeslige, ako on nije navikao na žestok ritam, onda ne znam tko je. Ne mora on stalno igrati 60 minuta, ali dajte više, stanimo na kraju tim pričama o poštedi”, izvrsno je poentirao Džomba, a Šprem se također složio, “Baš tako. No, s druge strane, ako se već želi odmarati Duvnjaka, ne znam zašto ga se onda forisra da se troši na prednjem u 5-1 obrani, zašto tu poziciju ne igra Cindrić, Jotić, Mihić? Ne mora to Dule igrati. Neka igra u napadu, tamo je tako i tako jedan od najboljih na svijetu”, kazao je Šprem.

Osim Duvnjaka jedan od najboljih na utakmici bio je debitant Lovro Mihić koji je zabio četiri gola iz četiri pokušaja.

“Mihić je odlično ušao u utakmicu, odmah je išao na glavu. Zabio je prvi gol i odmah se napunio samopouzdanjem, a onda je s lakoćom prodavao lobove i suhe listove. Najviše me oduševilo to što je Mihić cijelo vrijeme igrao s osmjehom, uživao je u svakom trenutku utakmice. Tako i treba igrati, čemu grč? Pa to je sport! Igrač kao što je Mihić je igrač koji treba Hrvatskoj”, završio je Džomba.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI