ODLUČENO JE: Dinamo i Bandić postigli dogovor oko gradnje stadiona

Screenshot

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić sastao se sa predstavnicima GNK Dinamo Zagreba oko projekta novog maksimirskog stadiona.

Bandić sE sastao sa predsjednikom Dinama Mirkom Barišićem i predsjednicom uprave Vlatkom Peras, te su odlučili kako je potreban novi, u potpunosti adaptiran stadion. Zaključeno je da se taj prostor sagledava kao kompleksna cjelina kroz urbanistički natječaj koji će riješiti pitanje nogometnog stadiona s pomoćnim terenima i atletskog stadiona te odgovarajuće infrastrukture.

U priopćenju se navodi kako je dogovoreno da će Dinamo na svojoj Skupštini donijeti konačnu odluku sa jasnim smjernicama definiranim standardima FIFA-e i UEFA-e za izgradnju novog stadiona na mjestu današnjeg.Definirano je također da bi se projekt novog stadiona gradio u partnerskom odnosu Grada i GNK Dinamo.

‘Nakon odluke Skupštine Dinama može se krenuti u daljnje korake vezano za realizaciju ovoga povijesnog projekta iznimno važnoga za Dinamo – ikonu zagrebačkog sporta, važnog za grad Zagreb, njegovu sportsku memoriju, za sve Zagrepčane i ljubitelje sporta,’ stoji u priopćenju iz gradskog ureda. Dinamov predsjednik Barišić u rujnu je kazao kako klub već ima simulacije kako bi to moglo izgledati i prema njima napravit će se natječaj za arhitektonsko rješenje. Stadion bi se gradio u Maksimiru na mjestu sadašnjeg, atletski stadion bio bi na Sveticama, a podzemna garaža na Borongaju, kazao je tada Barišić.

Novi Maksimir trebao bi imati do 30 tisuća mjesta, a tribine bi bile odmah uz teren, a ispod njega, baš po uzornu na moderne stadione. Bandić je rekao kako bi to sve trebalo biti gotovo za dvije godine, a mi se nadamo kako će ipak to biti malo brže.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI