OGLASIO SE MLADIĆ KOJI JE UZBURKAO NAVIJAČKE STRASTI: Sosa preko HNS-a poslao iskrenu ispriku! Ima poruku za Dalića i navijače

Nakon što je odlukom  da zaigra za njemačku nogometnu reprezentaciju i time uzburkao cijelu nogometnu javnost Borna Sosa se oglasio nakon što je prije dva dana njemački savez objavio kako neće moći nastupiti za njihovu reprezentaciju jer ne zadovoljava uvjete Fifina statuta.

Oglasio se priopćenjem kojeg je prenio HNS.

“Proteklih se dana u mom životu dogodilo mnogo toga što je na meni ostavilo traga, posebno na mojoj sportskoj karijeri.


Neću bježati od vlastite odgovornosti za situaciju u koju sam se doveo, iako sam u trenutku kad sam donosio odluku o svojoj reprezentativnoj karijeri vjerovao da činim ispravnu stvar.

Donio sam pogrešnu odluku i pritom ispao naivan.Kao i svaki sportaš, i ja sam kao dijete sanjao nastupe na velikim natjecanjima. Sanjam ih i dalje, bez razmišljanja o novcu ili drugim materijalnim vrijednostima, a sanjam naravno i nastupe na europskim i svjetskim prvenstvima.

No niti u tom snu nemam iluzija da me mnogi neće shvatiti i za to ih ne krivim. Odgovornost za ovu situaciju je samo moja; od pogrešnog shvaćanja što mi komuniciraju iz Hrvatskog nogometnog saveza, pa do odluke koju sam donio, očigledno motiviran da do cilja stignem drugim, možda i kraćim putem.

Za mlađe hrvatske selekcije debitirao sam 2012. godine i odigrao 56 utakmica. Bilo je tu boljih i lošijih nastupa, ali ponosan sam na svaku utakmicu koju sam odigrao u hrvatskom dresu.

Odluka koju sam donio bila je pogrešna i za nju sam trebam snositi odgovornost. Ako Hrvatski nogometni savez i izbornici smatraju da unatoč svemu mogu pridonijeti uspjehu naših reprezentacija, ja ću se njihovom pozivu odazvati i staviti na raspolaganje.

Na kraju, ovim se putem iskreno ispričavam hrvatskoj (sportskoj) javnosti, navijačima hrvatske nogometne reprezentacije te Hrvatskom nogometnom savezu kojem zahvaljujem na strpljenju, razumijevanju i korektnosti koju su mi pokazali u ovoj situaciji”, objavio je Sosa.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI