FIFA istražuje Ćosića zbog ilegalne prodaje karata za SP u Rusiji?

screenshot

Potvrdili su da je u tijeku interni postupak

Svjetsko prvenstvo u Rusiji završilo je prije gotovo dva mjeseca, ali čini se da će još dugo vremena biti goruća tema. Naime, u javnost je procurila da je ugledni hrvatski komentator, koji je za HRT izvještavao iz Rusije, Drago Ćosić, navodno, ilegalno preprodavao karte za nogometne utakmice na Mundijalu.

Cijena jedne takve karte, ilegalno prodane, za finale Francuske i Hrvatske, bila je gotovo 20.000 eura, a šuška se da su na crnom tržištu bile čak četiri takve karte. One naposljetku nisu prodane, jer ih je stopirala FIFA.

Istraga je pokrenuta

Cijela priča postala je aktualna kada je FIFA od European Broadcasting Uniona (EBU) zatražila da se očituju o tome zašto se ulaznice dodiljene za njih, na crnom trištu prodaju po takvim cijenama. EBU je nakon toga zatražio očitovanje HRT-a, jer se prema serijskim brojevima radio o ulaznicama koje su dobili upravo oni. EBU je kontaktirala i ravnateljstvo HRT-a tražeći objašnjenje.

Članovi ravnatelstva u nevjerici su dočekali tu vijest jer nisu znali ni da je netko u ime HRT-a zatražio i dobio ulaznice. Istraga je odmah pokrenuta te su na razgovore pozvana dva djelatnika HRT-a, sportski komentator i međunarodni koordinator. Kako neslužbeno saznaje Jutarnji, radi se o Dragi Ćosiću i Saši Dediću.



“Prozvani kolege ravnateljstvu su kazali kako su oni ulaznice za utakmice na Svjetskom nogometnom prvenstvu podijelili svojim prijateljima te da pojma nemaju jesu li ih ti njihovi prijatelji iskoristili za odlazak na stadione ili su ih prodavali. Međutim, daljnja istraga pokazala je da je u ime HRT-a čak četrdeset ulaznica za Svjetsko nogometno prvenstvo zatraženo nekoliko mjeseci prije početka tog velikog sportskog događaja, kao i da nitko službeno s HRT-a nije znao da je netko te ulaznice tražio. Sigurno je, nadalje, da karte nisu dobili ni djelatnici HRT-a, niti naši poslovni partneri”, rekao je izvr s HRT-a.

Nisu imali pojma

“Preko EBU i FIFA-e doznali smo da su dva naša djelatnika u ime HRT-a, bez našeg znanja, tražila i dobila ukupno četrdeset ulaznica, kojima su potom raspolagali prema vlastitom nahođenju”, dodao je izvor s Prisavlja te dodao kako je u tijeku disciplinski postupak protiv dva spomenuta djelatnika. Napominje kako bi on mogao završiti najstrožom kaznom, otkazom.

HRT zasad ne želi službeno komentirati skandal, a pričati nije želio ni Drago Ćosić. O cijeloj situaciji obaviješten je i DORH, piše Jutarnji.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI