OKUPLJA SE HRVATSKA NOGOMETNA REPREZENTACIJA: Evo koga neće biti, a koji su igrači dobili pretpozive

Foto: Damir Krajac / CROPIX

Kao što već svi znaju, ove se godine održava Svjetsko nogometno prvenstvo u Kataru. Hrvatska reprezentacija okuplja se na početku godine u kojoj će svi planovi biti usmjereni na to prvenstvo. Do SP-a ima još puno vremena, igrat će se u studenom i prosincu, a prve provjere na rasporedu su u subotu protiv Slovenije i tri dana kasnije protiv Bugarske, u dvije prijateljske utakmice u Dohi, piše portal Dnevno.

Uoči dolaska većine ekipe koju će voditi u Katar, izbornik Zlatko Dalić je pred novinarima potvrdio dva problema u momčadi. Neće biti ozlijeđenih Marcela Brozovića i Šime Vrsaljka, zbog čega je izbornik aktivirao pretpozive Nikoli Moru i Mili Škoriću.

U najavi utakmica koje dolaze, Dalić je potvrdio i jednu veliku novost koja čeka reprezentaciju. Odnosi se na formaciju u kojoj će se igrati, s isprobavanjem sustava 3-5-2, na što je dio reprezentativaca već naviknut u klubovima.

“Kao što sam rekao, igrat ćemo s trojicom otraga obje utakmice, to ćemo isprobati da bismo imali još jedan dodatak u taktičkom planu. Vjerujem da ćemo odigrati dvije dobre utakmice i da ćemo od toga imati velike koristi”, rekao je Dalić.

“Pet igrača doći će sutra u Dohu, a ostali dolaze večeras u Zagreb. Motiv ove dvije utakmice je velik. Želimo odigrati dobro, ponovno se družiti i pripremiti se za četiri teške utakmice u lipnju, a naravno, i za Svjetsko prvenstvo koje dolazi”, naglasio je hrvatski izbornik.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI