ORŠIĆ ZAVRŠIO U DRUGOJ MOMČADI, ŠOK ZA NAVIJAČE! Pa što mu to rade? Mislavu stigao veliki udarac, ni drugi Hrvat nije bolje prošao

REUTERS/Dylan Martinez/Guliver Image

Mislav Oršić, ako se po “jutru dan poznaje”, neće tako lako u onu prepoznatljivu formu. Stigao je u velikoj transferu iz Dinama u Southampton kao veliko pojačanje ali čini se da stvari ne idu onako kako je i sam Mislav zamišljao barem se to isčitati po posljednjem potezu trenera ‘Svetaca’ Nathana Jonesa. Naime, prepustio ga je mladoj momčadi Southamptona do 23 godine, koja igra susret PL Cupa protiv Sheffield Uniteda, a Oršić je posve neočekivano završio u početnoj jedanaestorki, i to samo 24 sata prije gostovanja kod Brentforda u sklopu 22. kola engleske Premier lige. Zajedno s njim u mladoj momčadi je završio i drugi naš igrač i dojučeršanji reprezentativac Duje Ćaleta – Car.

Jones je sveukupno četiri prvotimca prepustio mladoj momčadi Southamptona, osim dva Hrvata, tu su još Djenepo i Bella-Kotchap.

Zasad je Oršić upisao četiri nastupa u dresu engleskog premierligaša, od toga je dva puta krenuo od prve minute, ali bez posebnog učinka na terenu.

Trebat će mu vremena da se prilagodi engleskom nogometu, svjestan je toga i trener Jones, koji je kazao da je došao iz momčadi u kojoj se igra drukčiji nogomet, ali svejedno je sve iznenadila ova vijest o prepuštanju Oršića mladoj momčadi.

No, to nije jedina loša vijest za Oršića. Prije par dana dogodio se transfer koji bi mogao značiti još manje minuta za njega. Na poziciju lijevog krila, onu koju želi hrvatski reprezentativac, doveden je drugi najskuplji igrač u povijesti kluba, 20-godišnji Kamaldeenu Sulemani, lijevo krilo Rennesa

Ima 15 nastupa za Ganu, a odigrao je i tri utakmice na SP-u u Kataru. Tamo je postigao rekord po brzini od 35.7 na sat. Prema Transfermarktu vrijedi 18 milijuna eura, no Francuzi su ga uspjeli naplatiti 25 milijuna eura. To je iznos koji je samo 100 tisuća eura manji od najskuplje kupovine u povijesti engleskog kluba, napadača Dannyja Ingsa.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI