OTIŠAO IZ REPREZENTACIJE S 32 GODINE: ‘Svatko za sebe zna kad je njegovo pravo vrijeme’

Instagram: Ivan Rakitić (Official)

Donedavni hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Rakitić jedan je od onih hrvatskih nogometaša kojem će hrvatski navijači zauvijek zahvaljivati za sve što je učinio za naš nogomet.

Svi oni penali koje je zabio u Rusiji, ali ne samo to, već i desetljeće u dresu hrvatske reprezentacije dok su mu obitelji prijetili u Švicarskoj, izaziva veliko poštovanje.

Možda su navijači, izbornik Dalić i nacija generalno bili u šoku kada se odlučio oprostiti od reprezentacije, ali svatko zna kad je za njega – trenutak.

Imao je 32 godine kad se oprostio.

“Svatko za sebe zna kad je njegovo pravo vrijeme”, rekao je Rakitić u intervjuu za Tportal.



“Mislim da tu godine uopće nisu bitne, nego jednostavno situacija, za svakoga drugačija i posebna. Luka je uvjeren da može igrati još dosta godina, tako da svatko za sebe mora osjetiti taj trenutak. Nitko me nije zvao niti me probao nagovarati. Na kraju, ne bi bilo ni smisla ikoga nagovarati. Jer ponavljam, svatko za sebe mora osjetiti taj pravi trenutak, a ja sam ga tada osjetio. I odlučio tako”, istaknuo je.

Otkrio je što je zapravo presudilo…

“I da možda nije bilo tog nesretnog covida i te situacije s odgodom prvenstva, možda se to ne bi ni dogodilo. Ali eto, na kraju je tako ispalo i ja mislim da je tako najbolje za mene”, naglasio je Rakitić.

Ipak se stavio na raspolaganje izborniku…

“Da, stavio sam mu se na raspolaganje. Izbornik zna da uvijek može računati na mene. I izbornik i cijela reprezentacija i Hrvatska. Klupa? To je neupitno, stvarno. Bitno je samo da izbornik zna – ako me treba, ja sam spreman pomoći. Nije bitno igrao li ja ili ne. Samo je pitanje trebam li mu ili ne”, zaključio je Rakitić.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI