Otkrivene alkoholne tajne i anegdote Juventusove svlačionice: ‘Popije previše, ali to ga čini jačim’

(Photo by Valerio Pennicino/Getty Images)

Autobiografija Giorgija Chiellinija podigla je puno prašine u Italiji, ali i svijetu nogometa općenito.

Juventusov stoper nije se libio otkriti mnoge pikanterije iz svlačionice, što se nije svidjelo nekim njegovim kolegama. Prije svih riječ je o Felipe Melu i Mariju Balotelliju, koje je nazvao najgorim suigračima s kojim je dijelio svlačionicu.

U knjizi se Chiellini dotaknuo i odnosa nogometaša s alkoholom, pa je otkrio tko su najveći ”cugeri” koje je susreo.

‘Alkohol je bio njegova slabost’

“Arturo Vidal bi nekada otišao van i popio više nego što je trebao. Svi su to znali, moglo se reći da je alkohol njegova slabost. Međutim, to ne dovodi u pitanje je li šampion i kakva je osoba”, rekao je.

“Veliki Arturo ne bi se pojavio na treningu nekoliko puta godišnje, a nekada kada bi, recimo da bi bio poprilično veseo. Međutim, nikad nije zabušavao. Naprotiv, na neki način bio bi i jači”, otkrio je.



Osim Vidala, željeznu jetru imao je i urugvajski stoper Paolo Montero, igrač Juventusa od 1996. do 2005.

‘Morali su ga fizički izvući iz kreveta’

“Nažalost, nisam ga stigao toliko dobro upoznati. Bio je još jedan igrač koji je živio kao kralj noći. Tijekom njegove zadnje sezone kada su mu izvedbe pale, direktor Luciano Moggi mu je rekao: ‘Paolo, prestani ostajati doma navečer. Vrati se starim navikama.’ Takav je pomalo i Vidal”, piše Chiellini, koji je otkrio i jednu anegdotu.

“Još se sjećam predsezone u SAD-u. Bili smo u Miamiju i dobili smo slobodno večer prije zadnjeg treninga. Sljedećeg jutra Artura nije bilo nigdje. Morali su ga fizički izvući iz kreveta”, počeo je anegdotu.

“Bili smo u novoj crnoj opremi za trening, vani je bilo 40 stupnjeva. Antonio Conte jedva je čekao izbaciti Vidala iz momčadi i napraviti od njega primjer. Arturo je još djelovao pijano, nije vidio loptu, a na kraju je trčao kao lud i ostavio sve za 20 metara. Što možete reći takvoj osobi, koja donosi sreću u momčad, a pored toga je i veliki borac i pobjednik?!” Piše gol.dnevnik.hr.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI