OTVARA SE PANDORINA KUTIJA! Jesu li na pomolu novi problemi za Luku Modrića?!

Davor Javorovic/PIXSELL

Jesu li na pomolu novi sudski problemi za našeg najboljeg nogometaša Luku Modrića? Sudeći prema RTL-u, u informativnoj emisiji te televizije objelodanjeno jest kako je splitski odvjetnik Davor Radić kod Županijskog državnog odvjetništva dao iskaz na temu – okolnosti ispitivanja Luke Modrića u USKOK-u.

Iako se, kako navodi RTL, odvjetnik Radić pozvao na odvjetničku tajnu rekao je kako ga je proslavljeni nogometaš angažirao putem poznanstva sa zajedničkim prijateljem. Dodao je da je bio s Modrićem na ispitivanju u USKOK-u 30. kolovoza 2015. godine te je izjavio “kako je Modrić dvaput detaljno pročitao zapisnik i potpisao se na svaku stranicu zapisnika”.

To se ne podudara s Modrićevim svjedočenjem na sudu u Osijeku, kada je u više navrata promijenio navode u iskazu, a koji se tiču način a podjele njegove odštete u transferu iz Dinama u engleski Tottenham. Točnije, Modrić je na suđenju u Osijeku rekao kako je aneks ugovora potpisan naknadno, odnosno nakon što je prešao u Tottenham.

Kako se iskazi nisu podudarali tako je Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku pokrenulo istragu protiv Modrića. Ovo svjedočenje odvjetnika Radića otvara pravu Pandorinu kutiju.

Je li odvjetnik Radić ovim svjedočenjem u probleme stavio Luku Modrića, makar se mnogi pitaju što je uopće Radić činio na tom svjedočenju, odnosno po kojoj dužnosti je tu bio. K tome, odvjetnik Radić odavanjem odvjetničke tajne mogao bi imati i probleme s Odvjetničkom komorom.
Nesumnjivo, iskaz odvjetnika Radića poprilično šteti situaciji Luke Modrića koji je na sudu odbacivao većinu tvrdnji koje je govorio u USKOK-u.



Optužba protiv Modrića o lažnom svjedočenju tako može dobiti na snazi, u toj situaciji odvjetnik Radić zakonski više neće moći biti Modrićev branitelj. Uzme li se u obzir da su za lažno svjedočenje optuženi još njegova punica Vesna Juraić, te igrač Dejan Lovren – situacija dobija na dramaturgjiji. Jer, za lažno svjedočenje kazna je od šest mjeseci do pet godina zatvora.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI