OVAKAV RESPEKT NISMO OČEKIVALI: Izbornik Engleske razotkriva adute Vatrenih, Harry Kane uzdiže Modrića

hns

Engleski izbornik, Gareth Southgate, najavio je sraz s Hrvatskom u sklopu posljednjeg kola skupne faze Lige nacija. Englezima, kao i Hrvatima treba pobjeda u zadnjem kolu kako bi osigurali plasman u ‘Final Four’ natjecanja.

Englezi također nisu dobro krenuli u Ligi nacija, ali su kasnije uhvatili dobar ritam.

Dobili smo na širini rostera, a nakon toga smo malo korigirali sustav. Sada smo fleksibilniji nego na SP-u. Moj je dojam da smo svakom sljedećom utakmicom sve bolji, da momčad napreduje krupnim koracima i da je dodatno izbrusila pobjednički mentalitet. Što se tiče Hrvatske, suparnika smo dobro upoznali u prethodne dvije utakmice. Znamo na kojim dijelovima terena su moćni, znamo njihove preferencije u građenju napada, a iz analize su isplivale i neke slabosti koje ćemo pokušati iskoristiti”, rekao je Southgate.

Southgate je svjestan da će u utakmici na Wembleyju istrčati neka druga Hrvatska u odnosu na onu koja je igrala na Rujevici.

Prije mjesec dana odigrali smo u Hrvatskoj utakmicu iza zatvorenih vrata, na praznom stadionu. I bili smo bolji. Ali nakon Španjolske je svima jasno da Hrvatska ima brzinu više, ima nešto jače u odnosu na ono što je pokazala u zadnjoj međusobnoj utakmici”, rekao je izbornik.



Ovo mu je treći susret Hrvatskom u pola godine i još nije slavio, međutim, imao je vremena za dobru analizu.

Meni je bitno da smo nešto naučili iz poraza u Rusiji i da ćemo sigurno pokazati da smo usvojili gradivo. U zadnjoj nas utakmici u skupini čeka momčad pravih ratnika koja je pokazala da se čak i poraz od 6:0 u dva mjeseca može okrenuti u pobjedu. To sve govori o kvaliteti hrvatske reprezentacije, ali prvenstveno govori o njezinu mentalitetu”, veli Southgate.

Momčad mu je, kaže, vrlo motivirana.

Znam da su moji igrači silno uzbuđeni zbog pobjede Hrvatske jer smo time dobili ono što smo željeli, da u zadnjoj utakmici igramo za prvo mjesto. Uvijek je motiv jači kada se igra za nešto nego kada se igra samo za ponos. Imamo sve u svojim rukama, prvo nam je mjesto nadohvat ruke. Imamo igrače koji stvaraju prevagu na terenu, ali usto to moramo biti pažljivi u obrani. Oba elementa moramo dovesti do savršenstva ako želimo prvo mjesto u skupini.”, priča izbornik.

Napadač Gordog Albiona, Harry Kane govorio je i o Modriću i to u superlativima!

Kada govorimo o Modriću, on je zaista legitiman kandidat za Zlatnu loptu ove godine jer je u 2018. igrao fantastičan nogomet, ali nadajmo se da će u nedjelju ostati diskretan”, izjavio je Kane.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI