PA ZAR ĆE SE DOISTA DOGODITI? Izbornik Barakuda na to je upozoravao! Hrvatskoj prijeti zaraza koronavirusom?

Photo: Grgo Jelavic/PIXSELL

Hrvatska vaterpolska reprezentacija danas će u Rotterdamu u susretu s domaćom Nizozemskom drugi put biti u akciji na kvalifikacijskom turniru za ovoljetne Olimpijske igre u Tokiju. Utakmica počinje u 19 sati, a hrvatski reprezentativci dočekat će je u posebnim uvjetima, strahujući od toga da bi mogli biti diskvalificirani s turnira.

Razlog za taj strah su pravila FINA-e, međunarodnog saveza koji vodi brigu o vodenim sportovima. Za turnir u Rotterdamu vladaju stroga pravila povezana s koronavirusom, s odredbom da će svaka reprezentacija s najmanje troje zaraženih u svojoj delegaciji biti diskvalificirana i neće imati šansu za put na OI.

U hrvatskom slučaju, strah je nastao zbog diskvalifikacije koja se dogodila turskoj reprezentaciji zbog prevelikog broja pozitivnih na koronavirus u taboru Turaka. Momčad koju vodi Ivica Tucak smještena je u istom hotelu s tom reprezentacijom, a ondje su i momčadi Rusije, Crne Gore i Gruzije.

Prijetnju koja je nastala približile su Sportske Sportske novosti koje opisuju i s kakvim mjerama opreza Hrvatska boravi u hotelu. Igrači ne izlaze iz soba, čak ni na doručak, ručak i večeru, a jedini put kada su izvan te izolacije su odlasci na treninge i utakmice.

Pored toga, SN su skrenule pozornost i na to da su crnogorski vaterpolisti na dolasku u Rotterdam bili na istom letu s Turcima, što je izazvalo reakciju Hrvatskog vaterpolskog saveza s pismenim obraćanjem FINA-i kako bi se upozorilo na ono što se zbiva.



Renato Živković, glavni tajnik HVS-a, za SN je rekao da je cilj pisma bio upozoriti na to da je hrvatskoj momčadi i ostatku pratnje potrebna zaštita s obzirom na uvjete u kojima se reprezentacija našla u hotelu.

Ovu situaciju je za SN približio i Milivoj Bebić, velikan hrvatskog vaterpola, danas jedan od članova Tehničkog vaterpolskog odbora u FINA-i. Bebić je također u Rotterdamu, a istaknuo je da je princip postupanja takav da će turski reprezentativci u srijedu ponovno biti testirani, a oni koji budu pozitivni dobit će upute što raditi.

Bebić je dodao da turska momčad za sada ostaje u hotelu u kojem su i hrvatski reprezentativci, što znači nastavak jakog opreza i izolacije u sobama koja već traje.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI