PAŠALIĆ I JURANOVIĆ SLOŽNI: Remi je realan ishod ali možemo puno bolje! Želimo s tri boda u Slovačkoj stići na Poljud

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Hrvatska nogometna repreznetacija nakon remija u Moskvi okreće se novim izazovima i utakmicama protiv Slovačke u subotu a potom i utorak kad će u Splitu dočekati Sloveniju Matjaža Keka. 

Posljednji put kad je naša repreznetacija gostovala u Slovačkoj s osmijehom smo se vratili u Hrvatsku. U prošlim kvalifikacijama za Euro razbili smo Slovake s 4:0. Hrvatska je remijem u Rusiji i dalje ostala prva u skupini H sa sedam bodova koliko ima i Rusija a naši idući protivnici Slovaci su treći sa šest bodova.

Na druženje s novinarima i najavu utakmice sa Slovacima danas su stigli dvojica bivših Hajdukovaca Mario Pašalić i Josip Juranović.

Veznjak Atalante koji je u Moskvi zamijenio Modrića u startnih 11 svjestan je da naša predstava u ofenzivnom dijeli igre nije bila najbolja. No također smatra i da je remi bio najrealniji rezultat.

“Prema naprijed nismo imali izrazitih šansi, ali prema nazad smo dobro stajali. Nismo ni mi njima puno toga dozvolili. Mislim da je remi najrealniji ishod. Bit će nezgodno što imamo dva gostovanja zaredom, puno vremena smo izgubili na putu, ali moramo se prilagoditi. Već od večeras ide priprema za Slovačku, vjerujem da možemo to odraditi na pravi način. Vjerujem da možemo s tri boda doći na Poljud, i da zaključimo rujanski ciklus sa sedam bodova”, kazao je Pašalić u uvodu pa još dodao: Mislim da smo kvalitetnija ekipa, ali to treba pokazati na terenu. Vjerujem da možemo doći do tri boda”, dodao je.



No suradnju u veznoj liniji sa Brozovićem i Kovačićem kaže da je dobra no da će i to s vremenom biti još bolje.

“Dobro smo se prilagodili, izbornik je rekao što očekuje od nas. Prihvatili smo njegove sugestiji i odradili najbolje moguće. S vremenom će biti bolje, ali za prvu utakmicu s ovim igračima u ovoj formaciji je bilo dobro”, kaže Pašalić.

Potom se osvrnuo na idućeg protivnika, Slovačku.

“Poznajemo većinu igrača. Mogu biti neugodni. Na Euru nisu pokazali svoje najbolje lice, igraju doma. I njima igra pobjeda da ostanu u igri za plasman, Ali ako budemo pravi, mislim da možemo do tri boda. Nezgodna je grupa, svi smo u tri boda, nema laganih protivnika, ali u subotu je idealna prilika da dođemo do pobjede i da se odvojimo od ostatka društva”, kazao je Pašalić za kraj.

Potom je riječ dobio Juranović. On je kazao kako se moglo vidjeti da momčad koja je istrčala u Moskvi nije igrala zajedno no također ističe da

“Nismo igrali prije zajedno, ali mislim da se vidjelo na terenu da smo pričali jedan s drugim, da smo bili kompaktni. Bili smo složni nakon utakmice da je obrana odigrala bitnu ulogu u utakmici. Isto kao i prije, uvijek ulazimo u utakmicu da ne primimo gol. Mi bekovi smo prvo defanzivci, a onda ofanzivci. U ovu utakmicu smo ušli s pobjedničkim gardom, mislim da su oni imali u cijeloj utakmici samo jednu šansu, da smo odigrali jako dobro”, kazao je Juranović.

Iz Slovačke nosimo ugodna iskustva, prošli put smo ih razbili 4:0. Juranović smatra da moraju biti jednako agresivni kao i oni koji će zasigurno imati veliki motiv zbog tog visokog poraza.

“Ne trebamo se preplašiti, moramo misliti o sebi. Ako krenu agresivno, trebamo odgovoriti što agresivnije. U završnicu doći s više igrača i biti opasniji po njihov gol” kaže Juranović i dodaje:

“Sjest ćemo tek danas i o tome porazgovarati s izbornikom. Ući ćemo sa srcem, pokazati svoj gard i naše kvalitete. I dalje smo prvi i to je najvažnije. Svi smo na tri boda. Nema više slabih utakmica. To su reprezentacije s dobrim igračima iz dobrih klubova i mora se dati sve od sebe za tri boda.” zaključio je Juranović.

 

 

 

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI