PELE OSTAO IZA NJEGA: Ronaldo prestigao legendu, rekord sve bliže

Cristiano Ronaldo je u svojoj odličnoj predstavi u nedjelju navečer vodio Juventus do 4:1 protiv Udinesea u 15. kolu talijanske Serie A. Zabio je dvaput, a s tim učinkom došao je ispred Pelea po broju golova u klupskoj i reprezentativnoj karijeri.

Ronaldo sada ima 758, a Pele je u svojoj velikoj karijeri zabio 757 golova igrajući za svoje klubove i brazilsku reprezentaciju.

S učinkom koji je ‘podebljao’ protiv Udinesea, sjajni Portugalac sada je na drugom mjestu po efikasnosti u povijesti i na pragu je dostizanja Josefa Bicana na prvom mjestu.

Statistike govore da je Bican u razdoblju od 1931. do ’55. imao 759 golova u karijeri, što sugerira da bi ga Ronaldo mogao prestići vrlo brzo, no ima i drugih podataka koji ukazuju na to da je Bicanov učinak bio veći, s 805 zabijenih golova na njegovom nogometnom putu.

Sjajni Portugalac u dresu Juventusa bi na vrh mogao stići bez dugog čekanja ako se uzme u obzir prvi podatak, a nešto kasnije ako se pogleda Bicanovih 805 golova. No, s tempom zabijanja kakav Ronaldo ima, bilo koji od ta dva broja golova će kad-tad pasti.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI