PERIŠIĆ JE ZARAŽEN, ALI ŠTO ĆE SAD BITI S OSTALIMA? Iz Saveza pojasnili tko sve mora u izolaciju

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Nadamo se da je Ivan Perišić prvi i zadnji hrvatski slučaj koronavirusa tijekom Eura. Kao što smo pisali, Ivan mora u samoizolaciju na 10 dana i za njega je čini se Euro gotov.

Što će se sad događati s ostalima u reprezentaciji?

HNS je na svojim službenim stranicama objavio kako ostali članovi reprezentacije i stožera ne moraju u izolaciju.

“Svjesni smo da se ovakvo nešto može dogoditi svakoj reprezentaciji i svakom pojedincu. Upravo zato od prvoga dana poštujemo sve mjere Stožera, kao i Uefin protokol, kako bismo spriječili mogućnost izolacije za veći broj igrača.

U kontekstu novonastale situacije, liječnička služba čini sve kako bismo spriječili eventualno širenje virusa, kao što smo uspješno činili i tijekom jeseni kada smo imali slične pojedinačne slučajeve tijekom Lige nacija.



To uključuje i antigensko testiranje koje je potvrdilo da nema drugih zaraženih članova reprezentacije. Žao nam je što Ivana neće biti protiv Španjolske, a želimo mu da mu COVID-19 prođe što brže i uz što manje simptoma”, rekao je liječnik reprezentacije, dr. Saša Janković.

Reprezentaciju u Kopenhagenu u ponedjeljak u 18.00 sati čeka utakmica protiv Španjolske u osmini finala Europskog prvenstva.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI