PERIŠIĆ POTPUNO RASPAMETIO TALIJANE: Proglasili ga ludim ali i šampionom! ‘Treba mu provjeriti dokumente, nadmašio je sam sebe’

Foto: Guliver Images

Posljednjih smo dana možda i dosadili spominjući našeg Ivana Perišića, no on je to svojim igrama apsolutno zaslužio. Ponovno je briljirao u pohodu Intera na novi trofej.

S dva je gola u produžetku finala Kupa Italije protiv Juvea i pobjedom 4:2 osigurao je osmi trofej pobjednika, a prvi od 2011.godine.

Perišić je najprije kod rezultata 2.2 u 99. minuti realizirao kazneni udarac, kojim je doveo svoju momčad u vodstvo od 3:2, a u 102. minuti sjajnim udarcem s ruba kaznenog prostora u desni gornji još je jednom svladao Perina i postavio konačan rezultat i slavlje milanskog kluba.

Gazzetta dello Sport, kultni talijanski list svjetskog glasa nahvalio je Perišića.

”Hrvatski nogometaš je bio najbolji na utakmici. Ludi Perišić je jednostavno neuhvatljiv, nezaustavljiv i neosvojiv. Trebalo bi provjeriti autentičnost dokumenata 33-godišnjaka iz Omiša. Nemoguće je da ovako igra s 34 godine. Jedan je od najstarijih na terenu, ali to se ne vidi i to mu ne smeta jer igra na poziciji koja najviše troši igrača. Na Olimpicu je čak nadmašio samog sebe, drugi više nisu mogli trčati, a on je tek počinjao uništavati Juventus”, piše Gazzeta pa još nastavljaju: “Njegova uloga traži da stalno radi sprinteve od 60 metara kao gigantski brisač, ali on je uvijek odlučujući i razarajući. Prvim golom iz penala, kojeg je zabio kao da pritišće gumb na daljinskom, razorio je Interovu polovicu stadiona, a ubrzo zatim izazvao je ekstazu.



Premda praktički veteran, pokazao je da itekako ima benzina za još jedan juriš i trijumfalnu golčinu, metak ljevicom. Nakon što je zabio, cijela Interova klupa slila se na teren da slavi Ivana Nedodirljivog.”

Gazzetta zaključuje: “Dva gola za pobjedu i trofej u produžecima, nebeski skok za spas Intera pred kraj regularnog dijela i tisuću ostalih korisnih stvari. Perišić je šampion koji si može priuštiti da nakon ovakve partije da prozove klub jer još nije ugovor koji mu završava za mjesec dana.”

Perišić je kao  što je poznato u dugim pregovorima s Interom oko produženja ugovora, no još nisu pronašli zajednički jezik, Izvršni direktor “stare dame” Beppe Marotta rekao je da bi dogovor mogao biti blizu, a na to mu je naš reprezentativac poručio: S vrhunskim igračima ne čekaš zadnji trenutak a hoću li produžiti ugovor još i dalje ne znam’ kazao je popularni Perke.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI