Petar Metličić uoči utakmice s Čileom otkrio tko će igrati: ‘Bit će nam to dobra trening utakmica za Nijemce’

Pero Metlicic

Pomoćni trener reprezentacije Petar Metličić naglasio je kako je stožer zadovoljan ostvarenim, ali kako i dalje ima mjesta za napredak.

Hrvatska rukometna reprezentacija ima stopostotni učinak u prve tri utakmice na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj i osigurala je plasman u osminu finala. Očekuje se kako će se pobjednički niz nastaviti i u srijedu kada će u četvrtom kolu u Rouenu igrati protiv Čilea (20.45).

Pomoćni trener reprezentacije Petar Metličić naglasio je kako je stožer zadovoljan ostvarenim, ali kako i dalje ima mjesta za napredak.

“Tri utakmice i tri pobjede. Mislim da možemo biti zadovoljni i da smo ostvarili ono o čemu smo pričali na početku turnira. Sigurno je da igra može biti puno bolja, ali iskreno sve u svemu smo zadovoljni. Imamo relativno neiskusnu momčad s mnogo mladih igrača kojima je ovo prvo veliko natjecanje. Tako da sve ove oscilacije koje smo do sada imali su normalne. Bitno je da u ključnim trenucima momčad dobro reagira. U obje utakmice kada su se protivnici približili dobro smo reagirali, odvojili se i na kraju obje utakmice priveli kraju u svoju korist”, izjavio je Metličić, za RTL.

Hrvatska je favorit protiv Čilea, a u slučaju nove pobjede u petak će se boriti za prvo mjesto s Nijemcima u petom kolu, odnosno borit će se za lakšeg suparnika u osmini finala i mogućem četvrtfinalu.

“I Čileu i nama utakmica praktički ništa ne znači. Čileu je glavna utakmica ona protiv Saudijske Arabije. Koliko znam, nemaju neku veliku širinu i pretpostavljam da će i oni odmarati ove važnije igrače za utakmicu protiv Saudijaca. Mi ćemo igrati s igračima koji su nešto manje igrali do sada, a odmarat ćemo ove s većom minutažom, pogotovo Duvnjaka. Vjerujem da će momci koji manje igraju i koji su do sada bili na klupi odigrati jednu pravu utakmicu. Čile će nam biti dobra trening utakmica i priprema za Njemačku”, zaključio je Metličić.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI